”Jag är glad över att spela i AIK”

Till årets säsong har Christian Otterberg valt Gnaget som sin hemvist. Senast spelande Christian i Djurgården där han svarade för femton poäng på nio matcher, ett snitt på 1,66 poäng per match.

Christian är en spelskicklig mittfältare med ett tungt skott och en bra blick för spelet. För att få en klarare bild ställde vi oss frågan – vem är Christian Otterberg?

– Jag är 25 år och uppvuxen i Åby-Tjureda utanför Växjö. Storstaden lockade och jag flyttade till Stockholm 2007. Då blev det bandy i Gustavsberg. Under förra säsongen hörde Djurgårdens IF av sig och jag spelade drygt halva säsongen där.
Anledningen till bytet var att jag inte var beredd att lägga så pass mycket tid i ”Gurra” som krävdes på den nivån. Jag ville även slippa de långa resorna.
Jag arbetar som affärsutvecklare inom ”Diskteknik”. Tillsammans med min sambo har jag nyligen flyttat ut på Värmdö.

Varför blev det bandy för dig?
– Det är inte så konstigt då nästan alla spelar bandy i Småland! Jag spelar mest mittfältare.

Har du några andra intressen utöver bandyn?
– Jag gillar skog och natur och vi är ofta ute med hunden i sådan miljö. I övrigt hinner jag inte med så mycket annat.

”Här finns många bra människor”

När man kommer från en liten ort i Småland kan det finnas stor prestige i att möta storklubbar som AIK och DIF. Christian bekräftar detta påstående.

– Man känner respekt för stockholmslagen och alla vill vinna de matcherna. Jag tycker att det är väldigt trevligt att spela i AIK och här finns många bra människor. Jag är glad för att vara i klubben!

Vad tror du om säsongen?
– Vi har många bra spelare och något riktigt bra på gång. Serieseger är målet och den är inte utesluten!

Vi önskar Christian och laget stort lycka till under säsongen!