”Jag siktar på 17:e finalen i rad”

Inför semifinalspelet mot Sandvikens AIK har vi känt anfallaren och ”måltjuven” Mikaela Hasselgren på pulsen.

Mikaela är en av lagets mest erfarna spelare och har spelat ett otal matcher och gjort ett stort antal mål, vilket inte är överraskande med tanke på att hon är en klassisk ”måltjuv”. Hon har också ett utvecklat spelsinne, som nog är en av anledningarna till målsinnet.

Mikaela – ge oss lite av din bakgrund:
– Jag är 31 år, gift sedan tre år med vår tränare Oscar Pettersson Hasselgren och vi har två barn (2 och 4 år gamla). Jag arbetar som lärare på Höglandsskolan i Bromma i idrott och hemkunskap. Utbildningen gjode jag på GIH i Stockholm, berättar Mikaela.

Mikaela är, till skillnad från de flesta i AIK Bandy en genuin stockholmstjej och växte upp i Skälby, nära Strömvallen där hon idrottade mycket. Förutom bandy spelade hon ishockey och fotboll. Golf har tillkommit som intresse i vuxen ålder, men de senare åren har den fått stå lite vid sidan med tanke på barnen.

– Jag började spela bandy i IK Göta och kom till AIK -97, säger Mikaela. Sedan dess har jag spelat final 16 år i rad och om vi slår ut Sandvikens AIK blir det den 17:e finalen! Totalt har jag skrapat ihop elva SM-guld och tre VM-guld. Hur många landskamper jag spelat har jag ingen riktig koll på.

Hur är det att vara gift med tränaren? Hur hanterar ni den situationen?
– Det fungerar bra. Vi talar mycket bandy i hemmet och när det gäller den så bestämmer Oscar! I övrigt fungerar det bra socialt, genom att våra föräldrar är barnvakter relativt ofta. Oscars föräldrar bor i Härnösand och kommer ner och tar hand om våra barn ibland. Mina föräldrar bor kvar i Järfälla.

Hur ser du på den aktuella säsongen?
– Den har varit lite upp och ned, men just nu pekar kurvan onekligen uppåt. Vi har fått tillbaka skadade spelare och vi har en full trupp. Vi har gjort bra matcher under senare tid bland annat mot Kareby borta, där vi vann med 4-3.

Vad tror du om semifinalspelet?
– Jag tror på oss. Vi är taggade och vill ta revansch för förlusterna tidigare under säsongen. Vi vinner i två raka matcher!

Första matchen i semifinalserien spelas på hemmaplan Berghamra Arena nu på onsdag 5/3 kl. 19.00. Det är även den sista matchen på Arenan denna säsong och vi hoppas att många AIK:are kommer och stöder vårt starka damlag!
Det blir med största sannolikhet en tuff match och tjejerna behöver allt stöd! Returen spelas i Sandviken lördag 8/3 och en eventuell tredje match på söndagen (också i Sandviken).