Jämn förlust mot MP

Det blev en jämn match men MP gick segrande ur dagens match med 22-23.

Denna söndag hade AIK Handboll fyllt hallen med ungdomsspelare från föreningen som var på plats för att stötta herrlaget i deras kamp för att hålla sig kvar i div 2. En rad aktiviteter hade arrangerats och huvudattraktionen var så klart herrmatchen mellan AIK och Matteuspojkarna (MP).

Matchen börjar jämnt och det är AIK som tar tag i taktpinnen. Matchen fortsätter jämnt fram till slutet av halvleken där MP är det mer effektiva laget och gör 3 raka mål vilket också gör att AIK går ut till halvtidsvila med underläge 10-13.

I halvtid pratar AIK om att man spelar helt ok bakåt men nu måste målproduktionen dra igång. Dels så måste man få upp höjden i försvaret vilket man hade haft i början av matchen och man måste våga mer framåt för att sätta dit bollarna i alla lägen man skapar.

MP börjar bäst i den andra halvleken och rycker med ett par mål till innan det kommer en lång period där lagen bara byter mål. Med tio minuter kvar börjar AIK knappa in målmässigt och med 6 minuter kvar så tar laget en timeout där man rumsterar om lite i sin uppställning.

Detta ger effekt och slutminuterna blir rafflande där AIK har bollen med 15 sekunder kvar och ställningen 22-23. Man sätter upp ett spel men MP lyckas bryta spelet och matchen är avgjord. AIK är snubblande nära att ta poäng i denna match men får åter igen se sig besegrade. Det man tar med sig är försvarsspelet nästan rakt igenom matchen samt känslan som fanns i laget.

AIK Handbolls herrlag vill tacka alla ledare och ungdomsspelare som var på plats idag för att stötta och detta hoppas hela laget kommer att ske oftare för det skapade en riktigt bra känsla för grabbarna som var nere på plan.