Julia Eriksson – den dansande mittfältsstrategen från Ljusdal

Julia Eriksson från Ljusdal har anslutit till AIK:s damlag inför kommande säsong. Tidigare spelade hon för Team Hälsingland, men flyttade nu i sommar till Stockholm tillsammans med sin bandyspelande pojkvän.

Julia Eriksson – välkommen till AIK! Ge oss lite av din bakgrund!

-Jag är 21 år och har växt upp i Ljusdal. Under de senaste säsongerna har jag representerat Team Hälsingland. Nu i augusti -15 flyttade jag till Stockholm tillsammans med min pojkvän, Kalle Mårtensson, som ska spela bandy för Hammarby IF. F.n. arbetar jag på en förskola. Vi bor i Gubbängen. Jag har hela min familj kvar i Ljusdal.

Hur kom det sig att du blev bandyspelare?

-Bandy är ju en självklarhet i Ljusdal och jag började spela när jag var 5-6 år. Vi bodde nästan granne med bandyplanen och vi passerade den på väg till skolan. Bland mina kompisar då fanns Linnea Larsson, som ju spelat för AIK i flera år. Sedan dess har vi hängt ihop mycket. Vi började i ett flicklag, som senare övergick i ett pojklag. Efter det blev det spel i Team Hälsingland. Jag spelade också fotboll och det var i Ljusdals IF (bandylaget heter Ljusdals BK). När jag valde bandygymnasiet slutade jag med fotbollen. I yngre år dansade jag en hel del och tillsammans med Linnea Larsson har jag vunnit SM i schottis!

Vilken spelartyp är du?

-Jag spelar mittfältare eller halv. Jag betraktar mig som en spelfördelare och är ingen utpräglad målskytt.

Har du intressen utanför bandyn?

-Nej, inte direkt. Det är svårt att hinna med så mycket mer än arbete och bandyn. Den tid som blir över vill jag vara med familj och vänner.

Varför blev det AIK och hur är det att komma till en sådan klubb?

-För mig blev det helt naturligt och självklart att jag skulle spela med AIK. Dels har jag varit i kontakt med AIK tidigare genom Linnea Larsson och dels ville jag spela i ett bra lag. När så Kalle skulle flytta till Stockholm och spela för Hammarby föll bitarna på plats. Det känns spännande att få spela med så många duktiga spelare.

Vad förväntar du dig av den kommande säsongen?

-Vi har ett bra lag och det känns väldigt bra att var med i det. Jag märkte under World Cup att det är så. För egen del vill jag utvecklas till en bättre spelare och lagets mål är helt klart. Vi ska vinna SM-guld!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson

Upload Files Drag and drop your files here or click the button to upload your files from your computer

multi file upload Drag and drop your files Max Upload: 20 MB
close image preview
image preview
Det finns redan en uppgift för detta element.
Skriv ditt meddelande i den befintliga tråden.
Här öppnade vi den åt dig.
Flyttad till mediefolder.
Filen har lagts till webbplatsens mediefolder, du kan nu använda den därifrån.
poweredby
hide sidebar icon
sidebar left
sidebar menu
sidebar menuThis Page
sidebar menuAll Pages
sidebar menuShow Complete Tasks
sidebar menuShow Internal Tasks
sidebar menuSort by Date
sidebar menuSort by Priority
sidebar menuSort by Status
Tasks
Pages
no task in sidebar
Add your comments
Click any part of the page to start collaborating
       Loading...
       link to inbox
       responsive box
       desktop iconDesktop
       tablate iconTablet
       mobile iconMobile
       Browse Comment
       Ul
       Ul
       Ulrika Bovin
       Re
       Realisatorerna
       Jo
       Jobba Digitalt
       ai
       aikkansli
       ka
       karl
       Ol
       Ola Hedin
       6
       general button icon Create a general task not tied to any page element, great for adding documents or engaging in wider project conversations.
       ×
       ×
       Godkänn sida

       När sidan är klar, klicka på den gröna knappen för att signalera till webbmastern att den här sidan är godkänd.

       något gick fel. Vänligen försök igen.
       ×
       Sida godkänd
       Skrivbord Surfplatta Mobil
       Tillbaka till standardvy
       Du har inga webbplatsutrymmen kvar

       Vad bra!
       Det betyder att du växer och tar in fler kunder! Låt det inte stoppa dig.

       Något gick fel. Vänligen försök igen.