Klar förlust mot Köpings IS

Säsongens tredje match för herrlaget var åter en svår bortamatch. Denna gång mötte man topplaget Köpings IS som van en klar seger, 10-1 (6-1).

Laguppställning: Kevin Bucht; Martin Olofsson, Sebastian Liljeqvist, Joakim Hagström, Wiktor Nyström, Emil Sundlöf; Henrik Svensson, Rasmus Krantz, Edvin Berg, Rikard Engstrand, Isak Wikström; Joel Portinson, Oscar Chröisty, Jakob Lunde

De inledande tio minuterna blev olyckliga för AIK. Under dessa minuter hamnade laget i underläge med 3-0. Detta är ytterligare en bekräftelse på att regelbunden träning på stor isyta saknas i laget. Mot topplag som Köpings IS måste man direkt hamna i ett högt tempo med god skridskoåkning och ett snabbt agerande. Två av de första tre målen var resultatet av förlust av bollen i den första tredjedelen av banan. Det tredje målet handlade om ett trögt agerande i en hörnsituation, där AIK inte fick bort bollen trots ett numerärt övertag. Efter denna inledning förbättras AIK:s spel och laget skapar ett antal bra avslutninglägen, vilka tyvärr bara ger ett mål genom Henrik Svensson. Övriga Köpingsmål före halvtidsvilan är ett hörnmål och en genomåkning.

Efter fem minuter i andra halvlek drabbas AIK av ett nytt baklängesmål, 1-7. Åter handlade det om en snabb omställning till anfall av Köping och AIK hamnade i numerärt underläge. Efterföljande tjugo minuter spelar AIK en bra tvåvägsbandy, men belöning i form av att få minska resultatunderläget uteblir. Under de sista tio minuterna slappnade AIK av igen och motståndarna gör två hörnmål och en sologenomåkning.

Sammanfattningsvis kunde man trots allt se en klar förbättring av AIK:s spel trots förlusten. Om träningsförutsättningarna blir normala så kommer säkert förlustraden att vända till segrar!

Text: Lars-Åke Carlsson/Erik Ekwall