Klar seger mot Sandvikens AIK på bortaplan

Seriematchen mot den förmodade toppkonkurrenten Sandvikens AIK slutade med en klar seger för AIK med 5-1 (2-1). Det var SAIK:s första förlust i årets seriespel. AIK gjorde en stark insats och spelade efter den upplagda planen enligt lagledaren Bosse Fasth.

-Vi gjorde en gedigen laginsats och spelade hela matchen som vi tänkt oss. SAIK backade hem och gjorde det även i underläge, vilket jag finner lite märkligt, säger Bosse Fasth. Jag var aldrig orolig. Vi gick runt på alla spelare. Linda Odén gjorde några kvalificerade räddningar och i övrigt vill jag lyfta fram insatserna av Anna Fosselius och Christine Delisle Nyström.

Mikaela Hasselgren gjorde både 1-0 och 2-0 efter 36 resp 40 min. Det betyder att hon nu är uppe i sex mål och närmar sig det uppsatta säsongsmålet! SAIK reducerade strax före pausvilan, 1-2.

Efter 65 min skjuter Hanna Brusberg in 3-1 och några min senare gör Agnes Ortman 4-1 och matchen är mer eller mindre avgjord. Hanna Brusberg avslutar målskyttet genom att sätta en straff efter 86 min. Kort därefter räddar Linda Odén en straff.

Sammantaget kan konstateras att AIK gjorde en mycket bra insats mot topplaget Sandvikens AIK och det på bortaplan. Det lovar gott inför kommande helg då det är dubbelmöte mot IFK Nässjö på lördagen och Kareby IS, svenska mästarna, på söndagen.

Text: Erik Ekwall
Foto: Jonas Fosselius