Komfortabel seger i ABB Arena

Västerås hotade aldrig AIK:s damer fullt ut och mötet i ABB Arena slutade med vinst, 9-1 (3-1).

Det var ett scenario snarlikt öppningsmatchen mot Västerstrand som utspelade sig i ABB Arena. Resultatmässigt var det exakt samma siffror både i halvtid och efter full tid. Västerås var giftiga i sitt kontringsspel och sågade sig igenom AIK-försvaret i djupled. Så kom även målet från de grönvita till, som också blev det deras enda i matchen. Resultatet efter den första halvleken skrevs till 1-3, efter mål av Josefine Gustafsson, Matilda Svenler och Mikaela Hasselgren.
AIK var det starkare laget i den första halvleken, men behövde justera ett par saker för att få spelet att stämma i den andra.

Mikaela Hasselgren ökar på målskörden

Sagt och gjort, i den andra halvleken äger AIK matchen och stänger igen försvaret. Anfallsspelet lyftes upp en nivå och Ida Lostin i VSK-målet får plocka bollar ur nätmaskorna. Mikaela Hasselgren fortsätter att öka på målskörden och svarar för tre av AIK:s mål i den andra halvleken och totalt fyra i matchen. Övriga mål gjordes av Lovisa Elovsson och Anna Widing.

Facit efter två spelade matcher är 18 gjorda mål, endast två insläppta och full pott med fyra poäng. Ett mycket väl godkänt resultat av damlaget.
I nästa match som spelas på Bergshamra Arena på lördag är det återigen Västerås som står för motståndet när serien vänder. Det blir även den första hemmamatchen för tjejerna som fick träna på sin hemmaplan för första gången i kväll. Det är skönt att vara hemma. Välkommen på lördag klockan 13.15!