Linda Odén – Grattis till det 7:e guldet!

Lördagen den 15:e mars vann AIK:s bandydamer sitt 15:e guld sedan 1988, efter en 5-1-seger mot Kareby IS. Målvaken Linda Odén blev stor huvudperson med flera avgörande räddningar.

I årets final på Friends Arena vann AIK över Kareby IS med 5-1 efter en mycket stark andra halvlek. Kareby ledde i halvtid med 1-0, men AIK gjorde således 5-0 i andra halvlek! Under matchens första 20-25 min förde Kareby spelet och gjorde tidigt 1-0. I det läget såg det mörkt ut och det var nära 2-0 vid flera tillfällen.

AIK:s målvakt Linda Odén klev då fram och gjorde ett flertal avgörande räddningar och räddade bl.a. ett friläge. AIK kom mer och mer in i matchen och i andra halvlek var det egentligen aldrig någon diskussion om vilka som skulle få lyfta bucklan i Friends Arena.

bandy_linda_oden1_mn

Linda – Grattis till det 7:e guldet och en fin insats i finalen!
– Tack! Det blev en rolig eftermiddag och mitt 7:e guld med AIK.

Hur ser du på finalen så här i efterhand?
– Jag måste säga att jag knappt kommer ihåg något, men i efterhand har vi tittat på matchen och det såg ju bra ut! Kareby dominerade i början, men jag tycker inte att vi blev så utspelade som somliga påstod. Mot slutet av första halvlek blev vi allt bättre och andra halvlek blev bra och vi dominerade. Det var extra roligt att jag fick rädda en straff i sista minuten, säger Linda.

bandy_kareby-aik-24
Foto: Magnus Neck

Om du får summera säsongen – hur låter det då?
– Det började dåligt och det var mycket upp och ned. Vi krigade på och skötte oss hyfsat bra i alla fall. Vi fick ju också två tunga skador på Frida Erlandsson och Anna Månsson, som är två betydelsefulla spelare för vårt lag.
Hur som helst – vi fortsatte att jobba hårt och efter segern på bortaplan mot Kareby med 4-3 blev vi bara bättre och bättre. Formkurvan fortsatte att stiga under slutspelet.

Är det någon/några spelare du skulle vilja omnämna lite speciellt?
– På slutet har alla varit bra och gjort fina insatser. Matilda Svenler har gjort framsteg och blivit allt bättre under säsongen. Lovisa Elovsson är alltid bra och har gjort en fin säsong. Det var roligt att hon blev nominerad till ”Årets spelare”. Linnea Larsson gjorde en strong insats i finalen.

AIK.se skickar ett stort grattis till Linda och alla andra tjejer i laget – ni har verkligen gjort en fin insats under säsongen!