Lisa Östman – Polisen från Karlstad

Lisa Östman är en av AIK Bandys nyförvärv till säsongen 2014/15. Lisa, bördig från Karlstad och närmast från Västerstrands AIK har en bit till hemmamatcherna - hela 30 mil!

Lisa Östman – vem är du?
– Jag är 22 år, har tidigare jobbat med lite olika saker, men sedan januari 2014 studerar jag på Polishögskolan i Stockholm. Jag är uppväxt och bor i Karlstad. Min pojkvän och jag ska just få en ny lägenhet. Under studietiden bor jag tillsammans med tre andra studiekamrater i en lägenhet i Solna en vecka per månad.

Spelar du enbart bandy?
– Nej, jag spelar även ishockey och är med i Färjestads BK:s nya damlag, som tidigare hette Skåre. Jag har spelat ishockey i fyra säsonger. Bandy har jag tidigare spelat i Västerstrands AIK. På sommarhalvåret spelar jag fotboll i IFK Skoga.

Vilken typ av spelare är du?
– Jag är snarast en mittfältare.

Hur är det att komma till AIK?
– Det känns proffsigt att få träna och spela med så pass många duktiga spelare. Jag var med och tränade med AIK i januari förra året då jag började på skolan. Senare blev jag kontaktad av AIK och frågan var om jag ville spela där kommande säsong. På den vägen är det. Då jag är i Stockholm kommer jag att träna med laget och sedan är det också meningen att jag ska spela seriematcherna. Det är lite lustigt att ha 30 mil till sin hemmaplan!

Vad tror du om den nyss påbörjade säsongen?
– Det är svårt att säga i detta läge. Vi får se lite. Det är i alla fall roligt att spela i ett lag som kan utmana alla de bästa lagen!

Text: Erik Ekwall