LUGI blev för starka (11-14) 24-30

Troels Vejby Jörgensen spelade bra och blev matchens lirare. Priserna skänkta av Björn Borg.
I matchen mot LUGI fick vi en bra start och ytterligare energi som vi tagit med oss efter vinsten senast mot Karlskrona. Det uppställda försvarsspelet var samlat och vi var pålästa på gästernas starter vilket gjorde det svårt för LUGI att komma igenom vårt försvar.
I anfallsspelet var det hela tiden en kamp om att hitta rätt mot det offensivt spelande 6-0 försvaret som LUGI praktiserar, deras styrka är att pressa våra spelare och utnyttja de misstag som uppstår med ett snabbt omställningsspel. Tyvärr kunde vi inte försvara vårt målmässiga övertag i inledningen utan hamnade istället i underläge i paus.
Möjligheterna till att vända matchen fanns fortfarande men då skulle det krävas att fler pusselbitar skulle falla på plats, en olycklig inledning på andra halvlek gav oss inte den chansen. Prestationen totalt sett var inte tillräckligt bra och resultatet låg mellan 5-8 mål under andra halvlek och slutade 24-30 till slut.
På onsdag 5 dec är det en ny match med nya förutsättningar när vi åker till Göteborg och möter Önnereds HK i en viktig match. Vi åker dit revanschsugna och är inställda på en tuff kamp i 60 minuter, en av nycklarna till vinst är att hitta balans mellan taktiska lösningar och energikrävande arbete.

Nästa hemmamatch är mot Hammarby den 10 dec kl 19.00

AIK:  Jesper Linnéll 2, Philip Jonsson 2, Andreas Windahl 4,  Ola Pewik 7, Troels Vejby Jørgensen 8, Axel Svansson 1.

Matchens lirare AIK: Troels Vejby Jørgensen

LUGI: Hampus Henningsson 4, Markus Sjöbrink 2, Karl Wallinius 1, Hampus Jildenbäck 6, Anders Hallberg 2, Lucas Pellas 4, Alfred Jönsson 4, Axel Morand 1, Carl Möllerström 3, Hampus Nygren 3.

Matchens lirare LUGI: Hampus Jildenbäck