Mållöst mot serieledande Kareby

AIK åkte på lördagen till Kungälv och Skarpe Nord för sista mötet i Damelitserien mot redan klara serieledarna Kareby IS, som visade tydligt att de förtjänar sin topplacering i tabellen.

AIK-Kareby var en match som i praktiken inte betydde något då AIK redan hade säkrat andraplatsen i Damelitserien.

2-0 efter en kvart

Kareby börjar starkt i första halvlek, med bra fart på skridskorna. Efter en dryg kvart hade göteborgarna gjort två mål bakom målvakten Linda Odén. AIK:s tjejer krigar på under hela matchen, men får dessvärre inte spelet att kugga i ordentligt. Kareby var betydligt hetare framför mål och förvaltar sina målchanser på bästa sätt.

AIK ovanligt ineffektivt

Första halvlek slutar 4-0 till serieledande Kareby och det blir också slutresultatet efter en något händelsefattig andra halvlek. AIK var ineffektiva, något som inte hör till vanligheterna. De svartgula tilldömdes hela 12 hörnor – alla utan resultat. I matchens slutminuter får AIK en straff men kan tyvärr inte förvalta den, vilket betyder att Sara Carlström i Kareby-målet håller nollan och att AIK blir mållöst.

– Det var bra att få en match med bra tempo innan slutspelet, berättar kapten Frida Erlandsson till aik.se. Förhoppningsvis är nästa gång vi möter dem i en eventuell final, fortsätter Frida.

Hammaby väntar i kvartsfinal

AIK är med andraplatsen i Damelitserien vidare till slutspel och kvartsfinal där lokalkonkurrenterna Hammarby står för motståndet i bäst av tre matcher. Hammarby avgjorde mötet med Västerås i den 92:a matchminuten genom Sara Adolfsson.

Första matchen i bäst av tre spelas på Zinkensdamm den 18:e februari kl. 19.00 och returen på Sollentunavallen den 21/2. En eventuell tredje match spelas den 22/2. Alla AIK:are hälsas välkomna till dessa matcher för att heja fram laget!