Matilda Öhman – bandygymnasist från Ljusdal

Vi fortsätter presentationen av bandyns nyförvärv säsong 2014/15. Näst ut är Matilda Öhman, forwarden från Ljusdal.

Matilda Öhman – berätta lite om din bakgrund:
– Jag är 17 år och bor hemma hos föräldrarna i Ljusdal. Jag går andra året på bandygymnasiet i Ljusdal. För snart två år sedan var jag med i uttagningarna inför VM för F-17 i Nässjö, men i slutändan blev jag inte uttagen. I vintras deltog jag i ett landslagsläger för F-17.

Hur kommer det sig att du spelar bandy?
– I Ljusdal spelar man bandy och jag har flera släktingar som har gjort det. Min pappa stod i mål i Ljusdals BK. På sommaren spelar jag fotboll i Ljusdals IF och i det laget spelar även Linnea Larsson.

Vilken spelartyp är du?
– Jag är forward och jag vill påstå att jag är en relativt snabb skridskoåkare!

Hur är det att komma till en klubb som AIK?
– Det är ”jättefränt” och ”kul som f-n”! Det var via Linnea Larsson som jag blev tillfrågad och på den vägen är det. Jag trivs väldigt bra i gruppen och jag har blivit väl mottagen.

Har du några andra intressen?
– Jag är väldigt sportintresserad och fr.a. gillar jag bollsporter. Därutöver har jag ett visst intresse av mode.

Vilka tankar har du om säsongen?
– Vi siktar på Tele2 och finalen! För min egen del vill jag utvecklas så mycket som det går.

Text: Erik Ekwall