Matilda Svenler – ytterligare en spelare från bandymetropolen Tranås

Matilda Svenler är en i raden av nyförvärv denna säsong i AIK:s damlag och har kommit in på ett bra sätt, med flertalet bra prestationer kryddade med mål och assist.

Matilda kommer, som flera andra i AIK från den gamla, fina bandymetropolen Tranås. Matilda tillhör även landslaget som ska bege sig till Finland och VM-turnering.

Matilda – berätta lite om dig själv!
– Jag är 19 år, har vuxit upp i Tranås, har pojkvän hemma i Tranås och arbetar f.n. på en förskola. Vad jag ska göra senare vet jag inte riktigt i nuläget.

Varför blev det bandy?
– Min pappa spelade ishockey och förde in mig i sportens värld. Jag gick med i en bandyskola och pappa har även varit min tränare.

Vilken typ av spelare är du?
– Jag är teknisk och lever mycket på fart och skridskoåkning.

Har du några andra intressen?
– Jag är allmänt sportintresserad och följer med det mesta. I övrigt har jag mest tid för familj och vänner.

Hur är det att komma till en förening som AIK?
– Det är verkligen spännande och en stor omställning. Jag hoppas att kunna fortsätta utvecklas som spelare. Jag märker en större motivation inom laget här i AIK.

Vad tror du om resten av säsongen?
– För min egen del vill jag fortsätta jobba i mitt eget spel och för laget hoppas jag på final på Friends Arena. Kommer vi dit ska vi vinna! Bland motståndarna tror jag mest på Sandvikens AIK och Kareby. I vårt lag tror jag att Linnea Larsson kommer att fortsätta att utvecklas.