Ny final mot Kareby IS

Efter helgens semifinaler står det klart att det åter blir en final mellan AIK och Kareby IS.

Kareby besegrade Sandvikens AIK i två matcher och samma sak gjorde AIK mot Västerås SK. Bortamatchen mot VSK slutade 7-3 (4-2) och hemmamatchen 8-3 (3-1) dvs sammanlagt blev det 15-6. Hemmamatchen skulle ha spelats på Bergshamra Arena, men i sista stund beslöt domarna att matchen måste flyttas och den spelades i Relitahallen i Uppsala. Före den planerade matchen hann dock en ceremoni, för att fira AIK:s VM-guldmedaljörer, genomföras. Solna stad och AIK:s huvudstyrelse uppvaktade våra spelare och delade ut gåvor. Lagledaren Lena Brodin efter semifinalerna:

-Det handlar om en gedigen laginsats och jag är imponerad och stolt över den med tanke på omständigheterna. Vi fick ju i all hast flytta hemmamatchen till Uppsala. Västerås SK spelade bra och är ett trevligt lag att möta. Hos oss vill jag gärna ge Lovisa Elovsson lite extra beröm.

Bortamatchen i Västerås började med att AIK tog ledningen med 3-0 redan efter 20 min. Matilda Svenler och två gånger Mikaela Hasselgren svarade för målen. VSK reducerade till 2-3, men Mikaela Hasselgren hann göra 4-2 precis före halvtidsvilan.  Samma målskyttar gjorde sedan var sitt mål tidigt i andra halvlek och matchen var mer eller mindre avgjord. VSK fick en reducering, innan Matilda Svenler nätade för tredje gången, 7-3.

Hemmamatchen, som således flyttades till Uppsala, började även den med att AIK tog ledningen med 3-0. Målen gjordes av Hanna Brusberg (hörna), Matilda Svenler och Mikaela Hasselgren. Efter VSK-mål i slutet av första och början av andra halvlekarna stod det 3-2, innan AIK gled ifrån och ökade ledningen succesivt till 8-2. AIK:s mål gjordes i tur och ordning av Matilda Svenler, Anna Widing (hörna), Lovisa Elovsson, Anna Fosselius och Mikaela Hasselgren. En sista reducering av VSK gav slutresultatet 8-3. Vad gäller de notoriska målskyttarna Matilda Svenler och Mikaela Hasselgren har de nu gjort 20 resp 21 mål under säsongen och nått de mål de ställde upp före säsongen! Det får gärna bli fler mål i finalen!

Nu stundar åter en final mellan de båda topplagen Kareby IS och AIK. Matchen spelas på Tele2 lördagen 19/3 -16 kl. 11.00. AIK har revansch att utkräva efter fjolårets final, som slutade 1-3. AIK har under säsongen vunnit båda mötena i serien, men det har handlat om jämna matcher (4-3 båda gångerna) så det blir säkert en jämn och spännande final. Nu hoppas vi på ett stort stöd för vårt duktiga damlag!

Text: Erik Ekwall
Foto: Magnus Neck