Ny seger för AIK

AIK vann mot Sundsvall

Denna söndag tog AIK Handbolls herrlag emot Sundsvalls HK som man brukar spela jämna matcher med och båda lagen behövde poäng så en hård kamp förväntades.

Under de första 5 minuterna så känner lagen på varandra och byter mål men plötsligt kommer ett ryck från AIK där hemmalaget gör 5 raka mål och får lite luft mot Sundsvall i målprotokollet.

Bild: Elisabeth Petersén

AIK får under denna period ihop försvaret på ett bra sätt samtidigt som att man får ett bra flyt med högt tempo framåt så femmålsledningen växer successivt fram till halvtid då det står 21-12 på resultattavlan.

Efter pausen kommer AIK ut på plan för att försvara och försöka öka ledningen och Sundsvall för att försöka vända matchen till sin fördel. Det blir en jämnare andra halvlek rent målmässigt men AIK har ett stabilt försvar och anfallsspel nästan rakt igenom matchen vilket också resulterar i seger med 37-26.

AIK tar sin andra raka seger och försöker nu etablera en plats på lite stabilare mark i tabellen.

Nästa match är inte vilken som helst utan det första Stockholmsderbyt mellan dif och AIK på många år. Onsdag 23/11 kl. 18:15 i Eriksdalshallen hoppas vi att så många AIK-supporters som möjligt kan komma och stötta AIK i detta heta derby!