Ny styrelse i AIK Bf

Det blev en lugn tillställning när AIK Bouleförening höll årsmöte i Liljeholmshallen på söndagen. Och det efterföljande Klubbmästerskapet, vanns förtjänstfullt av AIK Boules lovande förstaårs-senior Eric Jonsson. - 2018 skördade vi framgångarna av den lyckade nystarten 2017. Men det tredje året efter en lyckad omstart, är alltid jobbigast. Året när vi säkerställer "flowet" från 2018 så att det inte förbyts i en dipp, sade Jonas Almquist som omvaldes som ordförande.

2017 var året när AIK Boule gjorde en kraftfull omstart. Ett år som inleddes med 7 st tävlingslicenser, ingen ekonomi, ingen budget och ingen verksamhetsplan. En mäktig nystart som ledde till att året avslutades med 25 tävlingslicenser och massor av positiv energi.

Den energin har präglat 2018, ett år med både föreningsframgångar och sportsliga framgångar. Å ena sidan över 300 st Solnabarn i Sommarlovsboulen. Å andra sidan Brons i Sv Cupen Dam, Silver i Klubb-DM, en rad medaljer på DM, Brons i Dam-Trippeln på SM, direktuppflyttning till Div 1 och uppflyttning till Div 3 för ”andralaget”. Men också ett år där omsättningen ökade till 130 000 kr och det egna kapitlet till 40 000 kr. Det förhållandet mellan omsättning och eget kapital, är en dröm för varje sportslig verksamhet. Men också ett år när AIK Boule tillsist fick sina första egna matchtröjor, efter sju år med olika upplagor av AIK Fotbolls matchtröjor.

Nu väntar ett nytt år där den positiva energin ska bibehållas och leva vidare. Ett år när positiv energi ska förvandlas till vardag, men till rolig och framåtsyftande vardag. En grannlaga uppgift både för styrelsen och för föreningen.

– I musikbranschen brukar man säga att den tredje skivan är svårast, och lite så är det för en förening som gjort en bra nystart. Det tredje året är jobbigast: Hur säkerställer man verksamheten så att man fortsätter framåt och undviker en dipp, sade Jonas Almquist som lett AIK Boule sedan nystarten och nu omvaldes som ordförande för 2019.

Den nya styrelsen i AIK Bouleförening blir Krister Lindberg, Hans Liljecrantz, Pehr Grånefors, Jean-Noel Henry, Kenneth Runeborg och William Wahman. Ny valberedning blir Jörgen Andersson och Helene Palovaara Di Tella, med särskild uppgift att öka andelen kvinnliga ledamöter i den styrelse som ska väljas på Årsmötet 2020.

Nuvarande revisorn Stefan Widenholm omvaldes som revisor. Han blir också sammankallande i den grupp som ska se över AIK Bf:s stadgar i förhållande till Huvudföreningen AIK:s stadgar och konsekvenserna av kommande nya avtal mellan Huvudföreningen AIK och dess sektioner och specialföreningar.