Nyvald styrelse på årsmötet

AIK Bandy har en nyvald styrelse som utsågs på årsmötet i oktober. Här följer en kort presentation av personerna.

Nyligen höll AIK Bandyförening ett något försenat årsmöte. Ett flertal förändringar var nödvändiga. Förre ordföranden Leif Rylander avled, som tidigare berättats, i mars 2014 och ytterligare två ledamöter hade meddelat sina avgångar.
Anna-Lena Strid, som verkat som ordförande efter Leif Rylanders bortgång, och Christer Persson var de som skulle ersättas. Efter valberedningens förslag valdes den nya styrelsen enligt följande:

Nyval av ordförande för 1 år:

Klas Gustafsson
66 år, är en välkänd AIK-profil och har tidigare varit ordförande i AIK hockey och AIK huvudstyrelse. Klas är ekonom och f.n. vd för en organisation som heter ”Left is right”, som anställer personer med funktionsnedsättning.

Nyval ledamöter för 2 år:

Ylva Schöldsten
50 år, spelade under många år i AIK bandy och var med från början -76 och har flera SM-guld. Hon har även varit med i svenska landslaget. Ylva arbetar f.n. i ett it-företag (E-pos AB).

Lars Chröisty
74 år, är ännu en välkänd AIK-profil och har tjänstgjort på ett flertal poster. Han har varit tränare och ledare för AIK bandys damlag under flera år. Lars har också varit biträdande förbundskapten i svenska herrlandslaget. I arbetslivet var Lars bl.a. rektor på lärarhögskolan.

Tom Keskitalo
39 år, kommer från Boden och har bott utomlands en hel del. Sedan 6 år är han stockholmare. Privat leder han verksamhetsutvecklingen i Nordea. Som junior spelat bandy i Kalix och senare i Svartbjörsby utanför Boden. Ny profil i AIK som brinner för bandy!

Tidigare valda ledamöter med 1 år kvar:

Kjellåke Carlanius
71 år, är en välkänd bandyprofil och var med om att starta AIK bandys damlag -76 och kan kallas ”Mr AIK bandy”. Han är ansvarig för driften av Bergshamra Arena och ses regelbundet där!

Hasse Mattsson
68 år, är en pensionerad studievägledare som återvänt från Härnösand. Hasse är född i Stockholm och AIK-are sedan barnsben. I Härnösand arbetade han för Härnösands AIK på många poster. Hasse sitter ofta i sekreteriatet under våra matcher.

Erik Ekwall
67 år, är infektionsläkare och har numer slutat på infektionskliniken, Karolinska Huddinge. Sista åren på kliniken var han placerad som infektionsläkare på S:t Göran. Erik är infödd stockholmare och AIK:are sedan barnsben. Skriver på hemsidan och svarar för matchprogrammet.