Överlägsen derbyseger för AIK:s damer – 7-0 mot Hammarby IF

Årets första seriematch för AIK:s damer slutade med en överlägsen seger mot Hammarby IF, 7-0 (4-0).

Matchen innebar samtidigt säsongspremiär på hemmabanan Bergshamra Arena. Det förelåg ett härligt vinterväder med rejäl kyla (-10 grader) och två hejarklackar fanns på plats och som hördes under matchen.

Lagledaren Lena Brodin tyckte efter matchen:

-Vi kontrollerade matchen fullständigt och dominerade spelet hela vägen. Jag är lite besviken på Hammarbys taktik med att backa och försöka stänga för motståndaren. Det är ingen bra väg för att utveckla sitt spel. Vi har mött flera lag som spelat på samma sätt, men vi har kapacitet att bemästra detta spelsätt. Jag är nöjd med vårt spel och fr.a. första halvlek. I andra halvlek blev det mer av ett ställningskrig och vi forcerade inte på samma sätt. I vårt lag vill jag ge en extra blomma till Anna Widing och Anna Fosselius, som alltid ligger i och aldrig gör en dålig match.

Målgörandet började efter 21 min då Hanna Brusberg sköt 1-0 på en hörna. Några min senare ökade Matilda Johansson på till 2-0 och Christine Nystyröm till 3-0. Anna Widing pricksköt 4-0 efter 39 min.

Efter endast två min av andra halvleken ökade Matilda Svenler på till 5-0. Efter ytterligare fem min passade Lovisa Elovsson fram till Frida Erlandsson, som ökade på till 6-0. Matchens sista mål gjordes av Anna Widing efter en soloprestation, 7-0.

Matchen innebar att serien har vänt och att AIK nu besegrat Hammarby IF i båda derbymötena med sammanlagt 10-0. I fortsättningen har AIK ett antal hemmamatcher och nästa uppgift är på lördagen 16/1 då Sandvikens AIK kommer till Bergshamra Arena  för en, förhoppningsvis,spännande drabbning!

Text: Erik Ekwall