Övertygande vinst mot seriefyran

Handbollsherrarna stod även denna helg inför en stor utmaning då man skulle ta sig an seriefyran Kungsängen, som senast bortaslog trean Täby genom att vara numret större vid avgörandet.

Förra helgens förlust där AIK tappade allt i slutet mot serieettan Ceres har dröjt sig kvar i grabbarnas medvetande men har dock under veckan successivt släppt – nu var det dags att knyta nävarna och ta revansch.

Kungsängen startade bäst

Kungsängen får tyvärr den bästa starten och för hela den första halvleken mot ett AIK som dessutom saknade några tongivande spelare. Kungsängen håller undan i matchprotokollet och leder med två mål när domaren blåser av för halvtidsvila.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

När lagen går ut i omklädningsrummen i halvtid så finns det ändå en känsla i hemmalaget av att man spelar bra bakåt men slarvar lite för mycket framåt så kan man bara täppa till ännu bättre mot Kungsängens nyckelspelare och dessutom komma med mer fart och tålamod framåt så ska man kunna vända matchbilden.

Ett helt annat lag efter halvtidsvila

Efter halvtidsvilan kommer AIK ut som ett helt annat lag och man är nu bättre på allt.

Foto: Elisabeth Petersén
Foto: Elisabeth Petersén

Försvaret är det som leder vägen trots ett gäng tekniska fel som inte gör att man får vittring med en gång, men tids nog i matchen börjar AIK skapa sig ett grepp. Ju längre halvleken går desto tröttare ser Kungsängen ut och AIK får upp farten rejält. Det taggas på plan och från bänken och slutresultatet stannar vid hela 31-23 i hemmafavör.

I andra halvlek visar AIK varför man ska vara med i toppen och fightas och nu laddar laget om inför kommande helgs svåra bortamatch mot Jakobsberg.