Per Hettman: ”Vi är inte där i dag”

AIK förlorade premiären i bandyns div I Östra med stora siffror. Seriefavoriten Helenelunds IK vann med 5-1 (3-0) hemma på Sollentunavallen.

– De är hungrigare och vinner alla andrabollar, konstaterade spelande tränaren Per Hettman besviket. Vi är inte där i dag och transporterar på tok för mycket boll. Det är fortfarande för många som har svårt att acceptera sin roll och kliver in på andras positioner och kladdar.

AIK var dock laddat inför söndagens möte med Helenelund efter det kännbara avbrott som den milda senhösten bjudit på i landet. Brist på träningsmatchande de två senaste veckorna och minimal tid på is har försört mycket av det som byggts upp under försäsongen. Det är dock lika för båda lagen och i den här matchen var Helenelund klart bättre. Målvakten Ronny Jansson höll AIK kvar i matchen långa stunder i första halvlek varför det var snöpligt – om än rättvist – att Helenelund fick klappa in två sena hörnmål (samtliga tre i första var hörnmål) i 40:e (39.02) respektive på stopptid (45.38). Framåt var AIK totalt uddlöst.
– Vi var totalt osynkade i anfallet, betonade också Hettman.

Drömträff av Otterberg

Efter en mycket svag första halvlek bestämde sig AIK för att kliva högre upp i banan och stressa hemmalaget. Visserligen ökade Helenelund till 4-0 i inledningen av andra (52.08) men AIK hade sin bästa period i matchen nu med ett flertal fina anfall och en fantastiskt vacker reducering till 4-1 genom Christian Otterberg. Christopher Lunde spelade fram Otterberg i friläge till vänster med en precis passning och Otterberg klappade in bollen i bortre krysset. AIK skulle haft straff blott två minuter senare när Christoffer Alberts hakades upp i friläge. AIK fortsatte att trampa på och hitta sitt spel även om Helenelund svarade med 5-1 med drygt tio minuter kvar (79.26).
– Vi får ta med oss den perioden i matchen och köra stenhårt i veckan inför nästa match mot Uppsala BoIS. Vår insats i dag var helt oacceptabel vilket alla var överens om efter matchen, avslutar Hettman.

Ett Uppsala BoIS som inlett serien med två raka segrar, 12-6 hemma mot GT76 och 10-8 borta mot Spillersboda IF. I matchen mot Helenelund saknades Jacob Lindstam, Rasmus Krantz (skadad) samt Henrik Hermansson (sjuk).

Fullständig matchfakta finns på Elitrapport.