Ras mot Swithiod

AIK Handbolls herrlag förlorade mot IF Swithiod med 34-17

AIK Handbolls herrlag åkte denna tisdag till Västertorpshallen för match mot serietrean Swithiod. Stärkta av söndagens insats mot Matteuspojkarna och med minnet av segern mot ”Switte” i höstas så gick man in i matchen med inställning för 2 poäng.

Första 5 minuterna så täpper AIK till helt bakåt men slarvar lite framåt. Känslan är att fortsätter man bara lika bra bakåt så löser det sig framåt. Så skulle det inte bli utan resten av matchen handlar bara om hemmalaget och AIK blir statister.

Det är ingen bra handbollsmatch och detta beror främst på att AIK inte får till det alls. Försvaret blir lågt och spretigt och anfallet går i sidled och får aldrig upp något riktig fart. Flera försök görs för att starta igång det som inte fungerar men det här är inte bortalagets dag.

Slutresultatet som blir hela 34-17 visar tydligt på att det i denna match bara handlade om ett lag och det var Swithiod som befäster sin chans på kval uppåt. AIK får nu inrikta sig på att försöka släppa detta  och att göra en bra avslutning på seriespelet så man är i god form i ett eventuellt kval.