Reaktioner efter helgens World Cup

AIK bärgade en tredje plats i World Cup efter seger mot Söråker med 3-1. I semifinalen blev det förlust med 3-1 mot Kareby, som senare även vann finalen. Linnéa Larsson och Oscar Pettersson ger oss här sin syn på turneringen.

– Vi är ganska nöjda och glada över en tredje plats även om vi alltid vill vinna, berättar Linnéa Larsson, som stod för sex poäng i turneringen.

– Efter förutsättningarna gjorde vi bra ifrån oss. Vi har inte alls haft möjlighet till träning på is i samma utsträckning som flera av konkurrenterna, så samspelet kom mer och mer under helgen. Matcherna har gett laget bra möjligheter till att bekanta oss mer med varandra på planen och testa olika spelsätt.

Hur var de olika matcherna?
– I gruppspelet började vi med en överlägsen seger mot norska Stabaek (8-0) och sedan förlorade vi mot Kareby med 3-2. Vi var dock bra med i mötet med Kareby och hade matchen spelats i normala 2×45 min tror jag att vi hunnit ikapp. I kvartsfinalen mot Hammarby, som spelades sent på kvällen, var vi trötta – men vi vann klart och rättvist med 2-0. Semifinalen spelades mot Kareby och det blev en ny förlust med 3-1. Kareby vann rättvist. I matchen om tredje pris mot Söråker fick vi igång spelet riktigt bra och vann rättvist med 3-1. I den matchen hade vi många bra kombinationer.

Var den någon spelare som utmärkte sig?
– Linda Odén är alltid bra och de nya spelarna kommer att betyda mycket denna säsong. Matilda Svenler har bra fart i sitt spel.

”Jag är mer än nöjd med insatsen”

Oscar Pettersson Hasselgren, tränare för AIK:s damlag, vilka intryck kommer du hem med efter World Cup?
– Jag är nöjd, ja, snarare mer än nöjd med insatsen i World Cup. Ibland spelade vi bättre, ibland sämre. Med ett antal nya spelare behöver vi tid på oss och fram till nyår får vi testa hur vi ska spela. Med tanke på att vi inte haft istid i samma utsträckning som flera av de andra lagen så ligger vi lite efter rent generellt.

Vad kan sägas om de enskilda matcherna?
– Vi höll i stort sett jämna steg med Kareby och i den första matchen (2-3) pressade vi de sista 20 minuterna. De minuterna var de bästa vi presterade under turneringen. I andra mötet med Kareby i semifinal (1-3) var det relativt jämnt och vi ledde också med 1-0. I kvartsfinalen mot Hammarby (2-0) spelade vi kontrollerat och vann stabilt. I bronsmatchen mot Söråker (3-1) gjorde vi en habil insats.

Hur ser du på de andra lagen?
– Sandvikens AIK blir bra som alltid, men jag tror att huvudkonkurrenten denna säsong blir Kareby. Kareby har fått flera bra nyförvärv.

Är det någon/några spelare som du vill lyfta fram?
– Linda Odén var bra som vanligt. Elin Öhgren-Goude var duktig på sin backplats. Linnéa Larsson och Matilda Svenler spelade bra ihop och det speciellt mot Söråker. Mikaela Hasselgren visade sin målfarlighet och blev bäste målskytt i AIK.