Revanschen ett faktum mot Berget

Det senaste mötet mot Berget BK (Gustavsbergs B-lag) slutade i svarta siffor för AIK:s bandyherrar. När det var dags för returmöte på hemmaplan var de svartgula redo för revansch.

Matchinledningen började bra för AIK, då den notoriskt farlige målskytten Richard Öster spräckte Bergets nolla efter tre spelade minuter. Lika många minuter senare hade en annan målspruta, Henrik Hermansson, ökat på till 2-0.

Tung skada på Edvin Berg
Henrik Hermansson avlossar ett straffslag.Foto: Johan Borehed
Henrik Hermansson avlossar ett straffslag.

Efter en bra öppning av AIK följde en något händelselös fortsättning på den första halvleken och det skulle dröja till matchens 34:e minut innan något åter kunde antecknas i målprotokollet då Berget reducerade ledningen till 2-1.
Innan första halvlek blåstes av hade Niclas Landeskog sett till att AIK kunde hålla avståndet då han prickade in 3-1 på en hörna, assisterad av Christoffer Kenling.

Dessvärre blev AIK:s mittfältare Edvin Berg skadad i mitten av halvleken, då han, en spelare från Berget samt AIK:s försvarare Kristoffer ”Totte” Strandberg alla körde ihop. Berg blev liggande och fick föras från Sollentunavallen i ambulans, med ett befarat nyckelbensbrott.

”Hermansson-show” i andra
Henrik Hermansson slår in ett av sina fyra mål.Foto: Johan Borehed
Henrik Hermansson slår in ett av sina fyra mål.

Den andra halvleken skulle bli betydligt mer händelserik målmässigt och redan efter en spelad minut hade Henrik Hermansson ökat på ledningen ytterligare. De följande minuterna skulle Berget och AIK leka katt och råtta, då målen avlöste varandra. I matchens 85:e minut gör Berget 6-5 och kvitteringen känns nära. Istället kan Henrik Hermansson, för fjärde gången denna kväll, göra 7-5 och punktera matchen.

Sköna kliv uppåt i tabellen
Christian Otterberg.Foto: Johan Borehed
Christian Otterberg. Foto: Johan Borehed

Två poäng går därmed till AIK:s bandyherrar som tar ett välbehövligt kliv uppåt i tabellen då GoIF Kåre passeras. AIK ligger numer sjua, med en poängs marginal mot Kårstalaget.

Nästa match spelas mot serietvåan WT Bandy som besegrade femman GT/76 med hela 16-1 (!) på söndagen. En härlig bandymatch och diger utmaning väntar på söndag klockan 18.00.