Säker derbyseger

I säsongens första derby, som spelades på Zinkensdamms IP, tog AIK en säker seger med 3-0 (1-0) efter klar dominans. I och med segern befäste AIK sin ledning i elitserien. Noterbart är att Sara Adolfsson fick rätt i sina tankar inför matchen. Hon hade sagt att målen inför matchen var en säker seger och att Linda Odén skulle hålla nollan! Lagledaren Lena Brodin efter matchen:

-Vi följde vår idé med att försöka ha ett stort bollinnehav och en säker defensiv. Vi dominerade kraftigt och hade ett bollinnehav på 80 -90%. Matchen var lugn och lite avslagen utan särskilt mycket närkampsspel. Jag tycker att det vilade en känsla av att alla visste hur det skulle sluta. Vi gjorde bara tre mål, men vi hade möjligheter till fler. Det var roligt att vi höll nollan. Alla gjorde bra insatser, men jag vill gärna berömma Anna Widing lite extra.

Efter 26 min kom det första målet och det var Anna Widing som slog in en hörna slagen av Anna Fosselius. Nästa mål kom efter 52 min då notoriska målskytten Mikaela Hasselgren satte tvåan. Tio minuter senare höll sig Matilda Björk Öhman framme och slog in en retur till 3-0.  AIK:s dominans visar sig bl.a. i hörnstatistiken, som slutade 16-1. Noterbart i övrigt är att lagkaptenen Frida Erlandsson gjorde sin första match för säsongen efter problem med ett knä.

AIK har nu fem segrar och har kvar att möta Västerås SK innan serien vänder. VSK ligger f.n. tvåa i serien och det blir något av en ”minifinal” mellan lagen på lördag 19/12 i Västerås. Förhoppningsvis är AIK obesegrat även efter den matchen!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson