Sandvikens AIK vann premiären

Det kunde ha varit bättre förhållanden för bandy på lördagen med mötet mot Sandviken som drog det längsta strået och vann med 8-4 efter 3-3 i paus.

Fem plusgrader, lätt regn och således vattenbemängd isyta var de yttre förutsättningarna vid lördagens elitseriepremiär mellan AIK och Sandvikens AIK.
Missade straffar
Matchen började intensivt och efter 18 minuter stod det 3-3. AIK:s mål gjordes av Mikaela Hasselgren och Matilda Svenler. Sandviken dominerade spelet och pressade AIK högt. I slutet av halvleken fick Sandviken två straffar inom fem minuter. Linda Odén räddade den första och den andra sköts utanför. Något mer mål under halvleken föll inte trots en del chanser med fördel för Sandviken.

Kvittering och skada

Andra halvlek började med att Sandviken tog ledningen med 4-3 i 50 min. Trots denna ledning hade AIK därefter sin kanske bästa period i matchen och Hanna Brusberg kvitterade till 4-4 på straff i 63 min. Matchen var då öppen men tyvärr skadade Anna Månsson ett knä och kunde inte spela vidare. Matchen stod och vägde vid skadan och Månssons skada blev ett avbräck för hemmalaget.

I matchens 69:e min gör Evelina Johansson 5-4, varefter hon spelar fram till 6-4 och gör själv 7-4 efter 82 min. Matchen var därmed över och Sandviken gör även 8-4 genom Alina Zinkevitch, som därmed blev tremålsskytt liksom Evelina Johansson. Sammantaget kan man säga att Sandviken inte vann orättvist, Anna Månssons skada kom olyckligt och fick konsekvenser, de yttre omständigheterna var dåliga och att AIK:s försvarsspel lämnade en del övrigt att önska.

Nästa match mot Bajen

Nu gäller det för AIK:s damlag att knyta nävarna och göra en bra match nästa gång. Då är det dags att åter igen ta sig till Zinkensdamms IP för derby mot Hammarby IF och det blir ett fint tillfälle till revansch! Matchen spelas den 2:a januari och startar klockan 19.30. Kom ner och ge tjejerna ditt stöd i jakten på två poäng!