Sara Adolfsson – veterinärstudent på is

AIK:s damlag har rustat en hel del inför den kommande säsongen och har målet att ta tillbaka SM-bucklan. Hela fem nya spelare har anslutit till truppen och endast två har försvunnit. En av de nya är Sara Adolfsson, som kommer från Hammarby IF och är försvarsspelare. Hemsidan har känt henne lite på pulsen.

Sara Adolfsson – välkommen till AIK! Berätta lite om dig själv!

-Jag är 23 år och är uppväxt i Kållered utanför Göteborg. Jag läser nu på tredje året för att bli veterinär. Då jag skulle börja med studierna flyttade jag till Uppsala, där jag bor kvar. Jag har en pojkvän i Göteborg. Som yngre sysslade jag mycket med hästar. Det enda djur jag har nu är en katt!

Varför blev det just bandy för dig?

-Både mamma och pappa spelade bandy i Kållereds SK och det blev naturligt att jag började med samma sak. Mina föräldrar träffades genom bandyn! Många i min släkt spelade också bandy. Efter Kållereds SK spelade jag i Kareby IS under sex säsonger. När jag flyttade till Uppsala för att börja mina studier valde jag att spela i Hammarby IF. AIK var redan då ett alternativ, men jag kände att jag ville ta det lite lugnare innan jag visste vad studierna innebar. Jag spelade även fotboll i Kållereds SK men det var inte den bästa sporten för mig!

Vilken spelartyp är du?

-Jag är försvarsspelare och i Hammarby spelade jag mest libero. Trots det händer det att jag gör något mål ibland och fr.a. efter hörnor.

Har du några andra intressen?

-Bandyn och studierna tar det mesta av tiden, men jag tycker om skidåkning. Jag försöker att vara i fjällen flera gånger varje år. Utöver skidåkningen är jag road av att laga mat.

Varför blev det nu AIK och hur trivs du?

-Jag kände att jag ville prova på något nytt och ville satsa igen. I AIK visste jag att jag skulle få spela med många mycket duktiga, meriterade spelare. Vi har det väldigt bra i gruppen och tränar hårt. Nu ska det bli väldigt stimulerande att få spela matcher!

Vad har du för tankar om säsongen?

-Det finns egentligen bara tankar om final och SM-guld på Tele2 i mars -16! Det vore extra roligt om vi fick besegra Kareby IS i finalen!

Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson