Seger borta mot Jakobsberg

AIK vann denna svåra bortamatch mot Jakobsberg som ställde ett oväntat starkt lag på banan. Det var jämnt i halvtid men i andra halvlek så var AIK bättre på allt och vann till slut med hela 20-32.
Jakobsberg är alltid svåra att möta på bortaplan i Viksjö Sporthall och när AIK Handbolls herrlag dessutom upptäckte att de ställde upp med ett bättre lag än tidigare under säsongen så gjorde det nog det sista för att AIK skulle få till den där rätt laddningen inför matchstart.
AIK började bättre denna gång mot Jakobsberg och tar redan från början tag i taktpinnen men har lite svårt med avsluten i inledningen precis som senast mot Kungsängen. Detta lossnar ganska bra efter ett tag och AIK går ifrån i målprotokollet men Jakobsberg avslutar halvleken bäst och lyckas täppa till gapet lite och ställningen stannar vid 12-14 och AIK-ledning med endast 2 mål trots ett klart spelövertag.
jakanaik1
När AIK kommer ut på plan i den andra halvleken så har man pratat ihop sig om de detaljer som har fungerat mindre bra mot slutet av den första halvleken och nu dominerar man alla delar av spelet.
Den andra halvleken blir bara en formsak då AIK successivt går ifrån och trots några lite hafsigt spel från båda lagen under korta perioder så vinner AIK matchen klart med 20-32 och det blir en stabil seger för AIK.
Nu är det fyra matcher kvar av seriespelet och AIK håller än då länge undan och behåller andraplatsen.
Nästa match är hemma mot Ludvika söndag 1/3 KL. 14:00 i Solnahallen.
Välkomna att stötta AIK Handbolls herrlag i Solnahallen!