Seger mot GoIF Kåre – 6-3

Sedan förlusten i Köping har AIK:s herrlag spelat ytterligare två matcher, som dock inte har redovisats på hemsidan av olika skäl.

Någon dag före jul var laget i Uppsala och mötte Uppsala BoIS. Den matchen slutade med förlust, 2-10. På annandag jul var det bortamatch på Sollentunavallen mot GoIF Kåre och det slutade med säsongens första seger, 6-3. I skrivande stund ändras dock förutsättningarna rejält, då laget nu kan träna och spela på hemmabanan Bergshamra Arena. Förhoppningsvis innebär det att laget bli mer samspelt och kan göra starka insatser.

Matchen mot Uppsala BoIS slutade således med en nu förlust, 2-10 efter 0-4 i halvtid. Laget hängde dock med bra till matchens 60:e min då ställningen var 5-2 till Uppsala. Jakob Lunde och Edvin Berg gjorde AIK:s mål. Under slutdelen av matchen rann siffrorna iväg.

Mot GoIF Kåre gjorde laget enligt managern Lasse Chröisty en riktigt bra match och laget gick fram till 3-0 efter 35 min. Målen gjordes i tur och ordning av Henrik Svensson, Leon Berthas och Rasmus Krantz (hörna). I halvtid stod det 3-1. Andra halvlek började med två snabba mål av AIK fram till 5-1. Målskyttar nu var Henrik Svensson och Rikard Engstrand (frislag). Efter en reducering av Kåre avgjordes matchen definitivt i matchens 89:e min efter en straff av Henrik Svensson, som därigenom blev tremålsskytt. En sen reducering av Kåre gav slutresultatet 6-3.

Besvärliga träningsförhållanden och många inställda/flyttade matcher innebär att resten av säsongen kommer att bli väldigt komprimerad. Med de klart förbättrade förutsättningarna finns det emellertid hopp om framgångar!

Text: Erik Ekwall