Semifinal mot Västerås SK

Kvartsfinalerna är nu färdigspelade och Västerås SK och Sandvikens AIK gick vidare efter segrar mot Söråkers IF resp Hammarby IF.

AIK kunde i egenskap av seriesegrare välja motstånd först och laget hade valt segraren mellan Västerås SK och Söråkers IF. Detta innebär att semifinalspelet för AIK:s del börjar torsdagen 10/3 -16 på bortaplan mot Västerås SK. Returen spelas lördagen 12/3 -16 på Bergshamra Arena kl. 16.00. Inför semifinalspelet har hemsidan talat med lagkaptenen Frida Erlandsson.

Frida – först ett stort grattis till VM-guldet! Vad tyckte du om turneringen?

-Den blev en positiv och rolig upplevelse! Organisationskommittén var ju av naturliga skäl inte så stor, men den hade gjort ett fint arbete. Bandy är ingen stor sport i USA och därigenom är det bara ett fåtal som sysslar med sporten. Det är inga 15 000 på läkarna som i Ryssland!

Nu väntar slutspel för er del och vilka tankar har du?

-Det ska bli verkligt roligt! Det är ju det man siktar på och tränar för under hela säsongen. Nu får vi möta Västerås SK, som vi valde som motståndare (alternativt Söråkers IF). En anledning till det är att VSK spelar en trevlig, offensiv bandy. Laget innehåller flera duktiga spelare ex några av de bästa finländskorna.

Hur tycker du att säsongen varit för dig själv och laget?

-Det tog ett tag innan jag kunde börja spela, eftersom jag var skadad i knät. Vi har haft en hög lägsta nivå denna säsong. Det betyder mycket, inte minst socialt, att vi kunnat träna regelbundet på vår hemmaplan Bergshamra Arena. Vi är på gång!

Vad tror du om semifinalspelet?

-Vi går för två segrar i rad! Vi ska till final!

Vi önskar Frida och hela laget lycka till i slutspelet och hoppas på en final på Tele2 19/3 -16! Det vore roligt om många AIK-are kom och stöttade vårt duktiga damlag under slutspelet. Alla hälsas välkomna till Bergshamra Arena på lördag kl. 16!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson