Serieseger för AIK

Efter bortamatchen mot IFK Nässjö står det klart att AIK vinner årets elitserie för damer.

Matchen slutade 7-2 (4-1) till AIK. Ett stort grattis till alla i och runt laget för denna prestation! Samtidigt innebär segern vissa fördelar i det fortsatta slutspelet. Exakt vad det kommer att betyda får de kommande slutspelsmatcher visa.

Matchen mot IFK Nässjö började med att Nässjö kontrade in 1-0 efter 12 min. AIK styrde dock spelet och dominerade och Anna Widing sköt 1-1 på frislag efter 18 min. Efter det föll målen med jämna mellanrum. Matilda Johansson gjorde 2-1 efter 35 min, Sara Adolfsson ökade på till 3-1 efter 39 min och Mikaela Hasselgren satte en straff till 4-1 efter 42 min.

Andra halvlek var bara tre min gammal, då Mikaela Hasselgren fick på en fullträff i ena krysset. 5-1. Agnes Ortman slog in 6-1 efter 60 min. Nässjö reducerade innan Anna Widing avslutade målskyttet, 7-2.

AIK vann en stabil seger och styrde spelet hela matchen. IFK Nässjö backade hem och försvarade sig. Att AIK dominerade syns tydligt på statistiken. AIK vann skotten med 17-1 och hörnorna med 23-2. Linnéa Larsson blev vald till matchens lirare. Nu återstår bara en match före slutspelet, som för AIK:s del inleds med semifinal 10/3 -16. Den återstående matchen, borta mot Kareby IS, blir lite av ett smakprov för ett möjligt senare möte!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson