Silver i Klubb-DM för AIK-veteraner/+65 år

11-13 förlust i finalen för Veteraner/65. Längre ifrån än så var inte AIK:s veteraner från att knipa Guldet i Klubb-DM/V65, framför näsan på klubbar med elit- och landslagsmeriter. Men Silver är mer än godkänt, för ett lag som inte ens fanns två veckor tidigare.

När 80% av Sveriges boulespelare med tävlingslicens är 55 år eller äldre, går AIK Bouleförening på tvären. Sedan omstarten 2017 har AIK Boule vuxit snabbt och majoriteten av de tävlande är under 55 år. Ett på sitt sätt angenämt bekymmer, men ändock ett bekymmer. De få veteraner som finns i AIK Bf har inte kunnat ta plats i veteranernas seriesystem och därför kommit i kläm.

Men eftersom Klubb-DM inte kräver lika många spelare som det krävs i seriesystemet, kunde AIK Bf med en snabbvärvning av Solna-bon och AIK:aren Liselotte Boström få ihop ett lag till Klubb-DM/V65 mindre än två veckor innan spel.

Och i Klubb-DM kunde veteranerna visa sin klass. Stockholm har flera lag i VeteranElitserien och Veteranseriens Div 1. En del av spelarna har elit- och landslagsförflutet i Öppen Klass. Men det skrämde inte AIK:s +65-veteraner, som på vägen till finalen bl a slog ut förra årets guldmedaljörer BSJ.

Mötena avgjordes i bäst av tre matcher och spelades i form av Dubbel, MixedDubbel och single. Efter seger i Dubbeln mot Boo SK men förlust i MxDubbeln, var AIK bara två poäng ifrån att ändå knipa guldet i årets Klubb-DM/V65 genom en vinst i singeln. Det var oerhört jämnt fram till 11-11 innan Boo SK kunde avgöra och vinna singeln med 13-11 och därmed också finalen.

Alldeles oavsett, var det ett gäng mycket nöjda Gnagare. Och Silvret bådar gott inför debuten i Seriespelet/Veteran, om några månader.

Men redan nu till helgen är det dags för Klubb-DM/V55, med mycket meriterat motstånd. Och om en månad är det dags för Klubb-DM/Öppen Klass, där AIK ska försvara sitt Silver från förra året.

Vi säger Grattis! till AIK Boule/V65 och håller tummarna för ädla medaljer i de två återstående Klubb-DM klasserna.