Sjätte raka för AIK – Matilda namnet för dagen

AIK:s damlag vann sjätte raka segern i elitserien. Matchen spelades på bortaplan mot Västerås SK, 5-3 (2-3).

Detta betyder att AIK leder elitserien med fyra poäng när den nu vänder. Västerås gjorde en bra insats och blir att räkna med under fortsättningen av säsongen. Matchen gav associationer till Harry Belafontes 60-talshit ”Matilda”. Inte nog med att alla AIK:s mål gjordes av Matildor utan även Matilda Plan i VSK gjorde ett och passade till ett annat! Lagledaren Lena Brodin tyckte efter matchen så här:

-Första halvlek innebar en förändring i lagets agerande. Vi har ändrat lite i laguppställningen för att bl.a. få längre anfall. Visserligen låg vi under i halvtid (2-3) men jag var inte orolig, eftersom vi spelade på ett nytt sätt och även hade både ribb- och stolpträffar. Andra halvlek var riktigt bra och skojig att se. Alla gjorde fina insatser och fr.a. var det en fin laginsats. Två av VSK:s mål var snabba kontringar. Västerås SK är bra och jag tycker det är det bästa laget vi mött i år.

AIK tog ledningen efter endast tre min genom Matilda Svenler. VSK gjorde sedan både 1-1 och 2-1 innan Matilda Svenler svarade för sitt andra mål efter 42 min. Alldeles före pausvilan tog VSK ledningen på nytt, 3-2.

Direkt i början av andra halvlek kvitterade Matilda Johansson, 3-3. Det skulle sedan bli två hörnmål, som avgjorde den lilla ”seriefinalen”. Matilda Svenler fullbordade sitt hattrick efter 53 min och Matilda Johansson sköt 5-3 efter 81 min. Att AIK var det dominerande laget framgår även av statistiken då laget vann hörnorna med 12-4 och skotten på  mål med 11-4.

Nu vänder således serien och AIK har nu fyra hemmamatcher av de sex som återstår i elitserien. Nästa match spelas 6/1 på Bergshamra Arena och då är det derby på nytt. Hammarby IF hälsas välkommet och vi hoppas på en stor publik!

Text: Erik Ekwall