Skön tvåpoängare i Ludvika

Denna lördag åkte AIK Handbolls herrlag till Ludvika i storbuss och laget fick sällskap av flertalet supportrar för fin stöttning i Ludvika Sporthall.

Matchen inleddes, som AIK hade förutsett och nött in i veckan, med att Ludvika gick upp på ett högt 3-2-1. Detta störde inte bortalaget som direkt tog tag i matchen. Trots att det byttes en del mål hit och dit så var det ändå AIK som fortsatte att täppa till bakåt på de spelare som man hade pratat om tidigare och framåt med det spel som man hade satt upp inför denna match.

Till skillnad från förra matchen mot Täby så spelade AIK runt på fler spelare för att få större variation i spelet och fler varianter att alternera med. I halvtid leder AIK med hela 11-18 och har full kontroll på matchen.

handboll_herr_2015_8

Den andra halvleken inleds med att lagen återigen byter mål några minuter innan AIK kommer igång och drygar ut sin ledning med ytterligare ett par mål. Matchen fortsätter med ett klart överläge för AIK men plötsligt sker en scenförändring. AIK missar en del framåt samtidigt som Ludvika får ny luft under vingarna och sätter dit boll för boll. AIK lyckas ändå stoppa upp denna anstormning och vinner till slut med 26-29.

AIK gör en bättre match än sist mot Täby, framför allt framåt, men måste analysera vad raset i slutet av matchen berodde på. Man spelar inte så mycket sämre och flåset är det inget fel på, men Ludvika höjer sig samtidigt som AIK tappar fokus och missar för många klara lägen framåt. Två poäng togs hem med bussen där det var hög stämning mellan spelare och supporters.