Skön första serieseger för herrarna

På tisdagskvällen besegrade AIK Norrtäljelaget Spillersboda IF med 9-4 och tog den första tvåpoängaren i Div 1 Östra. – En riktigt skön seger, berättade lagkapten Kristoffer Strandberg efter matchen.

AIK höll i taktpinnen och kontrollerade nykomlingarna Spillersboda IF i Norrtälje. Efter en blek inledning på serien tog AIK fram det spel som kännetecknar laget. Bollen gick på ett snöre mellan lagdelarna och en helt annan inställning visades upp.

– Vi var verkligen på tå direkt från första minuten och det var det tempot som ledde oss till seger, säger lagkapten Kristoffer Strandberg.
– Vi blockerade deras uppbyggnadsspel effektivt. Det fina anfallsspelet vi visade i matchen byggde vi upp hela vägen, från första bollhållare till sista.

Två tremålsskyttar återfanns i Gnaget, nyförvärvet Christian Otterberg och Christoffer Alberts, som hade bud på ytterligare två stycken – men dessa dömdes bort för offside. Robert Hannus och Per Hettman stod för övriga mål. AIK inkasserar en skön och välbehövlig tvåpoängare och målsättningen framöver är solklar för kapten Strandberg.

– Vi ska fortsätta såhär, då följer även vinsterna.