Två SM-Guld till AIK Boule i Linköping

I tisdags kom AIK Boules första SM-Guld i seniorklassen, till sist. Ikväll var det dags för det andra SM-guldet.

AIK Boule gör sitt absolut bästa SM i Seniorklassen någonsin. I tisdags kunde Annelie Westin och Calle Strandberg kliva upp överst på prispallen i klassen Mixed Dubbel, efter en inte helt lätt väg.

I semifinalen ställdes AIK mot Hammarby. Inget kan trissa upp känslorna som ett derby, och det blev ett dramatiskt och känslomässigt mycket laddat derby. Hammarby ångade fram till en 12 – 5-ledning, innan Annelie Westin och Calle Strandberg kämpade sig in i matchen bit för bit, för att till sist knipa en 13 – 12-seger. Vad är det Norra Stå brukar skandera? ”Hammarby kan inte vinna…”

Finalen mot syskonen Lucas och Emilie Rudin från Örebroklubben Sörbyängen, blev en betydligt enklare resa och en övertygande 13 – 6-seger. AIK Boules första SM-guld i Seniorklassen, var bärgat.

SM-guld till Calle Strandberg och Annelie Westin

Ikväll var det så dags för AIK Boules DamTrippel, att försvara förra årets SM-Brons. Då föll man mot skånska elitserieklubben Coccinelles Damtrippel i semifinalen. I år fick AIK-damerna en gruvlig revansch, när samma skånska Damtrippel kördes över med 13 – 6 i kvartsfinalen.

På vägen till Kvartsfinalen hade AIK-damerna hunnit slå ut Lindomes landslagstrippel och förhandstippade finallag redan i 1/16-delen. Därefter städades stockholmska elitserieklubben Sibiriens Damtrippel undan i 1/8-delen med 13 – 4.

I finalen ställdes AIK Boules Damtrippel mot en svagare Damtrippel från elitklubben Lindome, men en SM-final är en SM-final. Nerverna hängde stundtals utanpå AIK:s klubbtröjor, där Lindomelaget alltför länge fick vara med i matchen och allt för många lägen brändes.

Men precis som i både Kvartsfinalen och Semifinalen, samlade AIK:s Damtrippel ihop sig och kunde med en 5-poängare sätta punkt för en onödigt spännande final.

Helene, Annelie och Tanja tar AIK:s andra Guld under SM i Linköping

Under SM i Linköping spelas fem olika discipliner. Utöver de två SM-gulden hittills denna vecka, var AIK Boules Mixed Trippel snubblande nära att i Kvartsfinalen slå ut skånska Coccinelle – Sveriges i särklass bästa MixedTrippel med 5 st raka SM-Guld. Matchen slutade med en 10 – 13-förlust, som i sin tur ska ställas i relation till att Coccinelletrippeln sedan vann Semifinalen med 13-3 och finalen med 13-0.

Lägg till detta att AIK Boules Calle Strandberg var nära att i 1/8-delen slå ut blivande Svenska Mästaren (och VM-silvermedaljören från i maj) Jessica Johansson, från skånska Coccinelle, i en match som slutade 11-13.

När fyra av fem SM-discipliner avverkats, har AIK Boule hävdat sig bra resultatmässigt i detta SM. I morgon lördag väntar finalspel i den femte och sista SM-disciplinen – Dubbel.

Dessutom skapade AIK Boule SM-veckans stora snackis, när tennislegenden Björn Borg med fru plötsligt dök upp för att under två dagar följa Boule-SM tillsammans med vännen och tillika AIK Boules ordförande Jonas Almquist.

Vid centercourten i Linköping under finalspelet

AIK Boule har märkts på mer än ett sätt, under denna SM-vecka.

Ett stort Grattis säger vi till AIK Bouleförening, som för två år sedan var nedläggningshotat men kommit tillbaka på ett storslaget sätt.