Spännande avslutning efter noll poäng

AIK:s herrar lyckades inte ta någon poäng i de två senast spelade matcherna.

Mot Skutskärs IF på hemmaplan blev det 0-8 (0-4) och mot Hubbo BK på bortaplan 5-11 (3-6). AIK har nu halkat ned till näst sista plats i serien och en spännande fortsättning följer.

Hemmamatchen mot Skutskärs IF var jämnare är vad siffrorna säger. AIK missade bl.a. en straff och flera fina lägen, men målen ville inte komma. Självklart var det ingen tvekan om att Skutskär var det bättre laget och vann rättvist.

Bortamatchen mot Hubbo BK slutade även den med en klar förlust, 5-11. Det var dock en rolig match att titta på och AIK kämpade på. Rasmus Krantz gjorde 1-0 på hörna efter 2 min. Conny Hasselkvist, tränaren, kvitterade till 2-2 och Edvin Berg gav laget ledningen med 3-2, men Hubbo vände till 6-3 i paus. I andra halvlek ökade Hubbo på sin ledning med jämna mellanrum. Edvin Berg gjorde sitt andra mål till 4-7 och Oscar Chröisty avslutade målskyttet till 5-11.

Det återstår nu två matcher i seriespelet och de är mot kollegerna i botten av tabellen, Berget BK och GoIF Kåre. AIK ligger således näst sist två poäng efter Berget och har även en  något sämre målskillnad. AIK har alla chanser att ta de poäng som behövs för att klättra en placering. För att det ska lyckas krävs bl. a. ett bättre försvarsspel, då laget släppt in för många mål under säsongen. Båda kvarvarande matcherna är på hemmais på Berghamra Arena. Matchen mot GoIF Kåre spelas torsdagen 18/2 -16 och den mot Berget BK lördagen 20/2 -16. Välkomna att stötta laget!

Text: Erik Ekwall