Spänning och god handbollskvalité i Tallbackaskolan

Lördag 15/2 hade som vanligt handboll på schemat och denna gång en heldag med start 10.00 och slut först vid 18.30 i Tallbackaskolan.

Totalt 12 matcher som skulle spelas med bland annat vårt äldsta flicklag, födda 1997/98, ned till pojkar födda 2003.

Först ut var P01 med match mot Huddinge och det märktes redan från början att inget av lagen tänkte vika sig en tum, utan ge allt för att vinna. Huddinge, som spelade ett högt försvarspel, började bäst och drog ifrån med några bollar direkt i början. Det kändes som att AIK var störda av det höga försvaret och hade svårt att komma till avslut, men lärde sig och kom närmare och närmare ju längre första halvleken gick. Andra halvlek fortsatte vara hård och tuff och mycket bra spel. Särskilt målvakterna i båda lagen gjorde flera riktigt bra ingripanden och såg till att det inte blev så många mål. I slutet av andra halvlek lyckades Huddinge få övertaget genom några enkla kontringar och kunde tillslut vinna med 10-8.

P01 spelade ytterligare en match under dagen mot Årsta, som tyvärr också slutade med förlust, 13-9.

Den andra matchen för dagen spelades i F01-serien mellan AIK och Täby HBK. Även i denna match spelade motståndarna ett högt försvarspel och satte press på AIK. Det tog ett tag innan man började hitta lösningar på Täbys försvarspel, men de lyckades ändå stressa AIK till många misstag som ledde till enkla kontringsmål. På samma sätt gick man ibland bort sig lätt och släppta in enkla mål. I halvtid hade AIK tagit kommandot och ledde sedan hela matchen fram till slutsignalen och vann rättvist med 13-9.

Dagens äldsta spelare i Tallbacka var våra tjejer födda 1997-1998 och de skulle spela mot Rosersberg, som ställde ett lag bestående av spelare födda 1998-1999 på banan. De tillhör ett av de bättre lagen i Sverige i sin åldersklass och gav AIK en ordentlig lektion i första halvlek och hade ledningen med 11 mål. I andra halvlek spelade AIK ändå upp sig och vann andra halvleken, men det blev ändå stor förlust med totalt 21-30.

Som avslutning på dagen var det sammandrag för P03 med totalt 7st matcher bland 7 olika lag från 5 olika föreningar. AIK hade matcher mot Sollentuna och Kungsängen och övriga föreningar som var på plats var Skånela och Bollstanäs. Det var många spännande och bra matcher och om man skall nämna någon var det AIKs match mot Sollentuna, där AIK spelade ett mycket bra försvarspel och var tidigt ute på anfallarna och störde dem innan de kunde komma till bra avslut. Det som kom igen försvaret plockades ner av en storspelande målvakt och som man sedan hade snabba kontringar på. AIK lyckades tillslut hålla nollan i denna match och det är inte något man ser särskilt ofta i handboll.

Nu är det uppehåll två veckor för sportlov innan det blir matcher i Tallbackaskolan igen.