Fokusmatch mot Västerås SK

AIK:s damlag har hittills vunnit alla åtta matcher i elitserien.

På lördag 23/1 kommer en ny bandyklassiker på besök, Västerås SK. Matchen i Västerås van AIK med 5-3 efter underläge med 3-2 i halvtid. VSK ligger f.n. på fjärde plats i serien. Lördagens match har utsetts till ett specialevent av organisationen AIK-Muggen.

AIK-Muggen är en ideell organisation under ledning av Ulf Johansson, som har en dotter som spelar innebandy för AIK. Målet med arbetet är att stödja damidrotten inom AIK och försöka öka antalet åskådare vid damarrangemang oavsett idrott. Samarbete sker mellan AIK:s damsektioner tillsammans med stöttning från Black Ladies, Black Army och restaurang Solna Hof, Råsundavägen 31, Solna. Matchen mot VSK på lördag 23/1 har blivit utsedd som ett fokusmatch för just bandyn. Detta innebär att samtliga organisationer kommer att annonsera och göra sitt bästa för att locka åskådare till Bergshamra Arena! Entrébiljetten (entré 100 kr) ger en förmån på Solna Hof under en vecka. Vid beställning av en varmrätt erhålles valfri för- eller efterrätt.

Inför matchen har vi talat med mittfältaren Linnéa Larsson:

Hur tycker du säsongen varit för dig och laget hittills?

-Lite upp och ned för mig själv. Jag är aldrig helt nöjd, men på de stora hela har det varit ganska bra. Jag har försökt att träna på tempoväxlingar och jag har blivit lite bättre på det. Vad gäller laget är resultaten fantastiska med tanke på förutsättningarna tidigare under säsongen. Det känns alldeles klart att det spelar stor roll att vi nu kan träna på vår hemmais.

Hur är läget i laget?

-Det är bra och vi har inga skador. Laget var inte nöjt med senaste VSK-matchen och det handlar nu lite om revansch. Det kan bli en tuff match.

Hur slutar matchen tror du?

-Med det, som vi hoppas, publikstöd som planeras och vårt spel på isen så kommer vi att dra det längsta strået!

Nu hoppas vi alla att många AIK-supportrar ställer upp på lördag och kommer mangrant till Berghamra Arena för att stötta vårt duktiga damlag och därigenom även bidra till bandyns verksamhet! Välkomna!

Text: Erik Ekwall
Foto: Anders Henrikson