Stabil seger mot Skirö

I elitseriens femte omgång mötte AIK:s damer Skirö AIK på Bergshamra Arena. Det blev en stabil och säker seger med 3-0 (2-0).

Skirö AIK är ny bekantskap för AIK och klubben kommer från den lilla orten Skirö, som ligger en bit utanför Vetlanda. Laget har gjort ganska bra ifrån sig och vann i förra omgången mot Hammarby IF (2-1).

Klar AIK-dominans

Första halvleken dominerades klart av AIK, som hade ett stort bollinnehav och förde spelet. Laget spelade säkert och försökte hålla sig till ett grundspel. Detta resulterade i relativt få målchanser och anfallen stoppades ofta på mittplan. Tillbakaspel blev en vanlig syn under denna halvlek.
Men målen skulle dock inte lysa med sin frånvaro. Matilda Svenler gjorde 1-0 redan efter sex minuter och säsongsdebuterande Christine Delisle ökade på till
2-0 efter 24 minuter. Skirö skapade inte någon målchans värd namnet under denna första halvlek.

Jämnare andra halvlek

I andra halvlek hade Skirö bud på mål vid några tillfällen, men Linda Odén höll nollan på ett säkert sätt. AIK hade även under denna halvlek mest att säga till om och efter 73 min rakade Lovisa Elovsson in 3-0 i öppen bur efter fin framspelning från Anna Widing. AIK hade därefter även ett stolpskott.
AIK vann rättvist och dominerade matchen, men Skirö var en trevlig motståndare med flera skridskoskickliga spelare och laget har sannolikt framtiden för sig. AIK spelade stabilt och rullade boll på ett föredömligt sätt, men den riktiga spetsen framåt saknades. Hanna Brusberg sammanfattade efteråt:

– Riktigt skönt att vi höll nollan och hittade ett bra grundspel, tyckte lagkapten Brusberg.

Nu vänder serien och nästa match är mot lokalrivalen Hammarby IF på Bergshamra Arena lördagen 25/2 kl. 13.00. Välkomna att stötta AIK:s duktiga damlag!