Stabil tvåpoängare mot Söråker

På lördagskvällen tog AIK Bandys damer emot tabellfemman Söråkers IF i Sollentunavallens strålkastarsken. Det blev en seger med 6-2 (1-1) efter att Hanna Brusberg punkterade matchen med två hörnmål i början av andra halvlek.

Efter att AIK:s damlag vunnit Damallsvenskan Mitt (med Sandvikens AIK, Hammarby IF och Västerås SK) före jul hade laget hittills spelat fem matcher i Damelit. Första matchen slutade 3-1 uppe i Sandviken, andra 2-1 långt upp i norr mot Haparanda och den tredje 4-3 hemma mot Skirö AIK. Därefter följde två förluster, 2-3 borta mot Söråkers IF och 1-4 hemma mot Kareby IS. Den sjätte matchen spelades hemma mot Söråkers IF och slutade med en stabil seger, 6-2.

Händelsefattig första halvlek

Matchen mot Söråker började med att bortalaget gjorde 1-0 redan efter sex minuter. Efter 12 min missade AIK en straff, då Lovisa Elovsson sköt den alldeles utanför högra stolpen.

Hanna Brusberg gör sig redo för straffslag.Foto: Johan Borehed
Hanna Brusberg gör sig redo för straffslag.

Efter 26 min får AIK en ny straff, som Hanna Brusberg sköt i ribban – men denna gång var Linnéa Larsson het på returen och slog in kvitteringen. Första halvlek är i övrigt relativt händelsefattig även om AIK dominerar till största delen.

Skarpt hörnskytte av firma Brusberg/Elovsson

Efter pausen avgör AIK matchen inom drygt en kvart. Efter 10 min har firma Brusberg/Elovsson gjort två hörnmål med Hanna Brusberg som målskytt vid båda tillfällena. Anna Widing åker igenom efter ytterligare två minuter och sätter säkert 4-1. Lisa Östman gör om samma sak några minuter senare efter att ha åkt sig fri, 5-1.

Matilda Öhman har just gjort 6-2 på passning av Hanna Brusberg (t.h.)

Matchen var nu avgjord och efter en reducering av Söråker i 74:e min kommer Matilda Öhman fri och skjuter in 6-2 i bortre gaveln i 81:a min. Utan att AIK presterade på topp blev det en tämligen säker seger. I AIK kan noteras att Hanna Brusberg är värd beröm för sammanlagt fem poäng (två mål och tre passningar).