Stor dramatik när AIK vann mot Falu HK

AIK:s herrlag tog i söndags emot Falu HK i en "fyrapoängsmatch", som är viktig i kampen för att ta kvalplatsen till division två.

AIK hade inledningsvis svårt att ta sig igenom Falu HK:s offensiva försvar, när man väl kom igenom stod oftast stolpen eller ribban ivägen. När Falu HK tar ledningen med 2-5 drabbas AIK samtidigt av matchens första tvåminutersutvisning. AIK klarade det första numerära underläget galant och började därefter att knappa in på Falu HK:s ledning.

I paus var AIK ikapp och förbi och hade halvtidsledning med 12-11. Under andra halvlek följdes lagen åt och ledningen skiftade flera gånger. I matchens sista minuter tar AIK ledningen med 22-21 samtidigt som Falu HK tar sin timeout. När domarna blåser igång matchen med ca 90 sekunder kvar så är spänningen i Solnahallen hög. Falu HK tillåts att bolla runt en längre tid innan de gör ett tekniskt fel som resulterar i att AIK tilldöms bollen. De flesta trodde antagligen att matchen är avgjord i detta läge.

AIK gör det dock onödigt dramatiskt när de förlorar bollen omgående och Falu HK går till snabb attack, det lönar sig och Falu HK tilldöms en straff med tio sekunder kvar av matchen. Falu HK skickar fram en spelare som varit 100-procentig i sina avslut från straffpunkten under matchen, nerverna är skyhöga och säsongen kan avgöras i ett sista avslut. Straffen skjuts högt till vänster om AIKs franske målvakt Thibault ”Tibo” Vandewoestyne som liksom flera gånger under säsongen räddar laget i ett avgörande läge. AIK spelarna bildar en klassisk hoppande segerring innan de samlar sig och tackar Falu HK för en fantastisk spännande match.

Nu återstår fem ordinarie matcher av säsongen, två av dessa spelas i Solnahallen och herrarna behöver då ditt stöd för att säkerställa att man tar den åtrovärda kvalplatsen. Härnäst väntar HK Ceres från Norrtälje på bortplan lördag den 22:a februari.