Storseger i premiärmatchen

I säsongens första damallsvenska match tog AIK en övertygande seger mot Västerstrand från Karlstad. En halvdan isyta och solen i ögonen gjorde att AIK blandade och gav en aning i inledningen av första halvlek.

Elva plusgrader och en medelhård vind gjorde att orosmolnen spred sig inför debutmatchen för AIK. Skulle isen hålla för spel i 90 minuter? I den första halvleken var det svårspelat, då isen närmast var likt ett sandpapper och solen låg rätt i ögonen på tjejerna. Trots de yttre förhållandena gick AIK in med en 3-1-ledning i halvtid som kändes stabil. Målskyttarna i första halvlek var Mikaela Hasselgren och Anna Widing.

Mikaela Hasselgrens två mål kom till på inspel från sidan, det första genom Matilda Svenler. På det andra målet spelade Mikaela in själv och VAIK stötte in den i eget mål. Mikaela noterades för målet med de nya reglerna för i år, tidigare år hade det blivit ett självmål. Anna Widing gjorde 2-0 på en hörna i matchens 36:e minut.

Josefine Gustafsson krigade in bollen i mål

I den andra halvleken var isen betydligt bättre, då solen hade gått ned och vaktmästarna lagt på vatten. Bollen började rulla som den ska och AIK fick igång sitt spel ordentligt och spelade runt bollen och bjöd på flera fina anfall.
Hela sex mål gjordes i andra halvlek. Hälften av dessa kom på fasta situationer, en straff och två hörnor. Mycket positivt besked, med tanke på svårigheterna att träna hörnslag i rink.
I matchens 68:e minut fick Josefine Gustafsson en riktig ”kompispass” av Anna Widing i brösthöjd som hon tog ner och bokstavligt talat tryckte in i nätmaskorna. Med på köpet följde tre VAIK-spelare. Ett riktigt krigarmål.

Matchen slutade hela 9-1 till AIK som vinner två sköna poäng i första seriematchen.

– Skönt med två poäng och vi har laddat länge för premiären. Det känns riktigt bra att äntligen vara igång med seriespelet, sa tvåmålsskytten Anna Widing efter matchen.

Hur mycket påverkade de yttre förhållandena er i första halvlek?
– Isen var lite sträv och solen var låg, men vi försökte att inte fokusera så mycket på det. Istället gjorde vi det bästa av situationen och koncentrerade oss på det vi kan påverka. Vi ryckte upp oss efter en stund in i första.

Vad tar ni med er till nästa match?
– Delaktigheten i laget i den andra halvleken var riktigt bra – den tar vi med oss!