Stötta AIK Boules skolsatsning i Solna

Nu ringer allt från förskoleklasser till gymnasier, som vill vara med i AIK Boules och Solna Stads gemensamma skolsatsning. Nu behöver vi din hjälp så att alla barn och tonåringar som vill spela boule på skoltid, får möjlighet till det.

Första januari 2017 avskaffades den del av Idrottslyftet som kallades Skolsamverkan. Idrottsföreningar som gick in i skolan och erbjöd prova på-aktiviteter för att locka barn och ungdomar till idrotten, fick ekonomisk bidrag för detta. Pengarna kom från den penningpåse som Riksdagen ger till Riksidrottsförbundet, för barn- och ungdomsidrott. Under våren 2017 fasades skolsamverkanspengarna ut. Från och med i höst kan inte idrottsföreningar längre få ekonomiska bidrag för att samverka med skolan. Samtidigt skriker skolan efter fler rörelse- och idrottsaktiviteter, men saknar pengar till det.

I början av sommaren gjorde därför AIK Boule en överenskommelse med Solna Stad, som innebär gratis boule på skoltid och ett skolmästerskap i boule för skolorna i Solna våren 2018.

Vi gör detta gratis för att vi vet att boule kan locka barn och ungdomar som annars är ointresserade av idrott – just de som kanske allra mest behöver idrotten. För även om de inte har något intresse eller någon relation till idrott, kan de via alla strategispel på datorer och telefoner förstå och fångas av strategitänket bakom den skenbara enkelheten i boule.

De som tror att boule är en pensionärsaktivitet, har inte sett glädjen och engagemanget hos de barn och tonåringar som varit hos oss under vår Öppna Sommarlovsverksamhet i Byparken, Huvudsta i sommar.

Nu ringer det allt i från förskoleklasser, till gymnasier. Jätteroligt tycker vi. Men eftersom vi gör detta gratis och utan bidrag, behöver vi din hjälp för att alla barn och ungdomar i Solna som vill också kan få spela boule på skoltid.

Du kan stötta skolsatsningen på två sätt:

Du kan sätta in en liten slant på AIK Boules konto 600 635 – 7.

Eller så kan du, om du spelar på Tipset eller Lotto, göra AIK Boule till ditt sk Gräsrotsval. Man kan välja ända upp till tre föreningar, så även om ditt hjärta klappar för t ex AIK Fotboll kan du även lägga till AIK Boule. Det kostar inget men bidrar till att AIK Boules skolsatsning får en liten skärv av de ca 50 milj kronor som Svenska Spel fördelar till svensk ungdomsidrott.

https://www.svenskaspel.se/grasroten/valj

Tack på förhand!

AIK Ungdomsboule