Summering säsongen 2015/2016

AIK Handbolls herrlag säkrade kontraktet i div 2 i näst sista omgången och nu laddar laget om inför den kommande säsongen.

Säsongen 2015/2016 startade AIK Handbolls herrlag som nykomlingar i div 2 med ett högt uppsatt mål.

Säsongen började också väldigt bra och med 4 raka vinster och endast 2 förluster på de 8 första matcherna placerade laget sig på kvalplats till div 1 och såg väldigt starka ut.

Nu kom ett par skador och ett par flyttar som berörde några nyckelspelare och effekten blev att den dittills starka skaran tappade självförtroende och flyt och plötsligt radade man upp en 10 matcher lång förlustsvit (även om några matcher var jämna) vilket självklart vände hela säsongen och plötsligt så var man ett lag inblandade i kval nedåt.

Vid den här tiden gick en skrivelse ut från förbundet till Vassunda, AIK, Djurgården och Vallentuna (som var de lag som var inblandade i kampen om de kvalplatser som fanns till div 2 Norra) där det visade sig att det lag som slutade nia i tabellen skulle slippa kval då inget lag från Norrlandstrean ville kvala.

AIK knöt nu nävarna, tog sig samman och la om sitt spel för att anpassas till hur laget såg ut efter hösten och gjorde en utmärkt avslutning på säsongen. Nyckelmatchen blev bortamatchen mot svårspelade Ceres en onsdag som på förhand sågs som den svåraste och när man vann där kändes det klart. AIK avslutade med 4 raka segrar och grep niondeplatsen och undvek därmed kval.

Målet nådde man inte men delmålet att hålla sig kvar i tvåan för att i framtiden kunna satsa högre blev verklighet och nu tar laget uppehåll i april innan satsningen mot säsongen 2016/2017 (som kan innehålla derbyn mot Djurgården) tar fart.