Tappad poäng efter tuff start mot Uppsala BoIS

AIK:s bandyherrar mötte på söndagkvällen serietrean Uppsala BoIS och det slutade tyvärr med förlustsiffror, 6-11 (1-6).

AIK blir hårt pressade redan från start och slarvar bort några bollar som Uppsala BoIS kan plocka upp och kliva igenom AIK:s försvar, som inte riktigt hinner med i omställningarna.

På en knapp kvart hade Uppsala BoIS lyckats göra hela 5-0 och AIK tvingades till en timeout redan efter 28 minuter.

Det läckande försvaret skruvades till och det skulle dröja till den 42:a minuten innan kvällens burväktare i AIK, Erik Hägglund, återigen fick plocka den rosa bollen ur nätmaskorna nör Martin Ekman gör sitt första och enda mål för kvällen.

Precis innan halvtid reducerar AIK:s Richard ”Paddan” Öster till 1-6 och inger hopp i de svartklädda. I halvtid sägs ett och annat som assisterande tränare Mathias Karlsson väljer att hålla hemligt. Men av resultatet att döma verkar det vara ett brandtal med avtryck, för det är ett annat AIK vi får se i andra halvlek.

– Vår första halvlek är inte bra, men i den andra rycker vi upp oss skapligt, säger assisterande tränare Mathias Karlsson.

– Vi möter ett bra lag, men tuffar till oss allihopa i den andra halvleken och framförallt så börjar vi att åka skridskor, fortsätter Karlsson.

Henrik Hermansson efter 4-7. Foto: Johan Borehed
Henrik Hermansson efter 4-7.

”Återvändaren” Henrik Hermansson tillsammans med brodern Per bidrar sedan till att AIK börjar få känning på gästerna från Uppsala. AIK tar sig upp till 5-8 efter två mål av Henrik, varav en delikatess då han styr in 4-7 på volley med ryggen vänd mot mål.

Hade inte AIK fått en straff emot sig i den 85:e minuten hade det kunnat bli mycket spännande i slutminuterna. Så blev tyvärr aldrig fallet och Uppsala och Erik Törnqvist punkterade matchen med två straffmål.

AIK tar nya tag och möter Berget BK (Gustavsbergs B-lag) i nästa match som går av stapeln söndagen den 25:e januari.