Toppmöte i sista omgången

Elitserien för damer närmar sig sitt slut. Sista omgången spelas söndagen 28/2 -16.

AIK har efter elva raka segrar säkrat segern. Kareby IS kommer att bli tvåa och är ju AIK:s finalmotståndare de senaste två åren. I denna sista omgång möts de två lagen på Kareby IS:s hemmaplan. Resultatet i matchen påverkar inte placeringarna, men matchen är ändå ett prestigemöte mellan de båda lagen. Inför matchen har hemsidan talat med nyblivna världsmästarinnan och segerskytten Hanna Brusberg.

Hanna – grattis till VM-guldet och segermålet i finalen mot Ryssland! Hur var VM tycker du?

-Det var en fantastisk upplevelse! Finalen blev spännande och vi kämpade för att hålla undan. Matilda Svenler vann skytteligan och vi övriga från AIK drog ett tungt lass när det gällde att hålla tätt i finalen.

Du blev ju segerskytt med straffmålet i början av matchen mot Ryssland. Hann du bli nervös?

-Nej, egentligen inte, även om det alltid är lite spännande att skjuta en straff. Nu var det ju tidigt i finalen och man kunde knappast tro att det bara skulle bli ett mål i matchen! Det hade nog varit större anspänning om straffen hade kommit senare.

Hur tycker du att säsongen varit för dig och laget?

-Vi har stadigt blivit bättre och jag tror att det kommer att fortsätta så!

Vad säger du om att möta antagonisten Kareby IS i detta läge?

-Det är alltid tufft att möta Kareby IS och det brukar bli täta matcher. Samtidigt är det ju stimulerande med sådana matcher. Även om vi nu vunnit serien är det alltid ett prestigemöte, när vi  möter Kareby IS. Det ska bli roligt att åka ned till Kungälv och mäta våra krafter!

Nå, slutligen den obligatoriska frågan. Hur går det i matchen?

-Det kommer att bli jämnt, men jag tror att vi vinner med 3-1.

Oavsett resultatet i denna toppmatch kommer AIK att bli seriesegrare och Kareby IS att bli tvåa. Detta innebär att dessa båda lag är klara för semifinalerna, som spelas med början 10/3 -16. Vilka som blir respektive motståndare blir inte klart förrän efter kvartsfinalerna, som spelas veckan efter seriens avslutande.

Text: Erik Ekwall
Bild: Anders Henrikson