Tung förlust i seriepremiären

Ett blekt AIK förlorade premiären borta mot Gubbängen/Tallen – 76 med klara siffror, 3-6 (2-4). - En enda stor besvikelse, summerade målvakten och tillika assisterande tränaren Johan Borehed.

Förutsättningarna inför premiären i div I östra har inte varit optimala. Få träningsmatcher och brist på istid till och med i rink för AIK var tydligt på Gubbängens Idrottsplats. AIK uppträdde utan gnista och var svagt i försvarsarbetet och uddlöst framåt. GT76 var hetare, höll ihop lagledarna klanderfritt och vann rättvist.

AIK var dock det något bättre laget de inledande 25 minuterna i en annars jämn match. Men efter ledningsmålet (Rickard Öster i 25:e minuten) tappade AIK. GT76 vände tämligen omgående tack vare ett hörnmål och slarv i AIK:s uppspelsfas.

– Tyvärr bjuder vi på ett par mål idag. Vi var inte synkade i vårt försvarsspel och GT fick komma igenom flera gånger. Det märks att vi haft dåliga förutsättningar på försäsongen, med avsaknad av isträning. Det är bara att bryta ihop och komma igen, sa Borehed efter matchen.

Efter den vändningen hämtade sig inte AIK utan fick jaga i undermålsläge mot ett hungrigt hemmalag som nu inlett serien med två raka segrar. AIK kan betydligt bättre och laddar nu om inför hemmapremiären 30/11 mot GoIF Kåre.