Tunga förluster för herrlaget

Sistlidna helg (4-7/2 -16) spelade AIK:s herrlag åter två matcher.

P.g.a. de många inställda matcherna tidigare under säsongen har programmet nu blivit något komprimerat. Först mötte AIK SIF Norrtelje hemma på Bergshamra Arena och matchen slutade 1-12 (1-7). På söndagen kom ett annat topplag på besök, Uppsala BoIS, och resultatet blev snarlikt, 2-12 (1-5). Således handlar det om två rejäla förluster mot några av de bästa lagen i serien.

Om matcherna är egentligen inte så mycket att säga. Båda motståndarlagen är topplag i serien och starkare än AIK i nuläget. AIK:s herrar har haft en tung säsong med besvärliga träningsförhållanden, stor omsättning av spelare och för få ledare. Mot SIF Norrtelje såg det bra ut i början efter det att säsongsdebuterande Christian Otterberg kvitterat till 1-1 efter ett frislag. Efter det malde SIF Norrtelje på och målen föll efter hand. Mot Uppsala BoIS reducerade Richard Engstrand till 1-2 och Philip Gren till 2-6 på hörna. På samma sätt som i föregående match kom målen med jämna mellanrum för att sluta med siffrorna 2-12.

AIK ligger nu trea från slutet av tabellen och har nu fyra matcher kvar att spela. Tre av dessa spelas på hemmaplan mot GoIF Kåre, Skutskärs IF och Berget BK. En bortamatch kvarstår och det är mot Hubbo BK i Västerås. De tidigare matcherna mot dessa lag har varit ganska jämna och det finns alla chanser till poäng i de kommande drabbningarna. Låt oss hoppas på en bra avslutning av serien för AIK:s herrlag!

Text: Erik Ekwall