Två viktiga poäng för damlaget

Dagens match i Solnahallen mellan serieledaren AIK och Arbrå HK på sjätte plats kunde ge ett härligt avstånd till andra plats med tre poäng vid vinst.

Båda lagen inledde matchen med varsin punktmarkering. I AIK var det Susanne Axelsson som plockades bort och istället gav det mer plats åt de andra för att spela 5 mot 5. AIK kom till bra avslut och satte dit ett antal bollar som resulterade i ett ryck resultatmässigt och en ledning med 5-2 innan Arbrå tog sin timeout.
Fram till timeouten hade AIK:s målvakt Jenna Peltola storspelat och räddat många rena avslut från 6 meter. Jenna fortsatte riktigt bra i AIK:s mål, men tyvärr var det mycket slarv i anfallsspelet med många tekniska fel från hemmalaget och istället för att dra ifrån lyckades Arbrå krypa närmre och närmre. AIK hade en ledning med 10-9 med fem minuter kvar att spela och tog tag i spelet, vilket resulterade i en halvtidsledning med 13-9.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt med en punktmarkering från bägge lagen. Det gjorde att spelet blev lite annorlunda mot man är van att se och det märktes även på de bägge lagen, då det var många snabba avslut och många tekniska fel. AIK lyckades hålla sin ledning utan att släppa Arbrå allt för nära i andra. Spelet böljade fram och tillbaka och målvakterna i båda lagen var riktigt duktiga med flera högklassiga räddningar på frilägen. Publiken bjöds på två riktiga godbitar i andra halvlek med ett underarmskott enligt skolboken från Arbrås mittnia runt sin försvarare och rakt upp i första krysset.
AIK hade också en rikigt snygg räd med avslut från bred vänsternio av Elin Ronqvist rakt upp i nättaket. Elin blev AIK:s bästa målskytt för dagen med sju fullträffar och det kunde ha blivit många fler om inte Arbrås duktiga målvakt stått ivägen vid flera tillfällen.

AIK vinner relativt bekvämt med 25-19 och tog två viktiga poäng och har därmed tre poäng upp till HF SIF och Åkersberga på andra plats. Om Enköping vinner sin match senare idag går även de upp på samma poäng som HF SIF och Åkersberga.

Nästa hemmamatch för damerna spelas söndag 9 mars klockan 12.30 i Solnahallen. Gästande lag är Alfta GIF HF Damer.