Ung stortalang till AIK Boule

Knappt har seriespelet hunnit avslutas, förrän boulens Silly Season sätter igång. Och redan nu kan AIK Boule presentera fyra intressanta nyförvärv. Däribland en av Stockholms mest lovande och ambitiösa unga talanger, som nu väljer klubben i sitt hjärta…

För ett år sedan spelade den då 21-årige William ”Wille” Wahman, sin första riktiga tävlingsmatch. Ett år senare har han utvecklats till att bli en av Stockholms mest intressanta unga talanger inom boulen. Under sommarens SM i Vetlanda, fick han Förbundskapten Anders Larssons ögon på sig efter att ha mötte denne i en dubbel.

 Det har varit ett år av ambitiöst tränande för Wille Wahman. Under sensommaren och hösten har träningen fortsatt under ledning av Daniel Gillan, som genom åren coachat och tränat flera av Stockholms elitspelare. Nu väljer Wille Wahman att ta steget över till AIK, klubben i hans hjärta. Hans målsättning är ödmjukt blygsam, men redan efter det år som gått har Wille Wahman visat den talang och träningsvillighet som kommer att ta honom långt inom svensk petanque.

Tiden som ung talang, har Jörgen Andersson (fd Trollbäcken, Hammarby IF) bakom sig. Men att han kan leverera boule av riktigt hög klass, bevisade han förra helgen. Då smygdebuterade Jörgen i AIK-tröjan, i den trippel som kvalificerade sig till Stadskampen i december – boulens motsvarighet till friidrottens Finnkamp. Jörgen kommer att tillföra de spetskvaliteter som krävs, för att kunna ta AIK till Div 1 2018.

Nya i AIK 2018 är också Patrik Björk och Lasse Isaksson från Boulesjevikerna. Patrik har varit BSJ troget sedan början av 1990-talet och varit en stabil, väldigt duktig läggspelare som med sitt spel kan utmana lag på elitnivå. Nu söker han nytändning i en miljö med Div 1-kapacitet och tar dessutom med sig erfarenheterna från Boulesjevikernas ungdomssatsning för 17 år sedan, till AIK Ungdomsboules satsning.

Silly Season har bara börjat och fler spelare kan vara på väg in…